A Fogyatékosok Országos Diák Szövetsége szervezésében került meghirdetésre a zsinórlabda küzdelemsorozat. A szövetség hirdette meg minden megyében a versenyt, amelynek Bács-Kiskun megyében a Velünk Mozdulj Diáksport Egyesület a koordinátora.

-Hirdetés-

A kiskőrösi egyesület szervezésében került megrendezésre február 25-én a zsinórlabda megyei döntője a helyi EGYMI tornacsarnokában. A megjelent csapatokat és azok vezetőit Schaffer István, az intézmény vezetője köszöntötte és mindenkinek sikeres szereplést és sportszerű küzdelmeket kívánt.

A Velünk Mozdulj Diáksport Egyesület vezetője Bányásziné Lukács Margit elmondta, hogy a zsinórlabda a röplabda előkészítő játéka. A háló a női versenyeknél alkalmazott magassággal megegyező (224 cm), a pálya 9×18 méteres és csapatonként 6-6 játékos szerepelhet, akik közül két lánynak kell lenni a mérkőzéseken.

A kiskőrösi csapat

A küzdelmek során az a csapat nyert, amelyik hamarabb elérte a 15 pontot. A küzdelmek során megmérkőzött egymással az EGYMI kiskőrösi, bajai, dunavecsei és kiskunmajsai csapata. A tanulásban akadályozottak kategóriájában mérték össze erejüket. A résztvevők között, a kiskőrösi színeket képviselve a készségfejlesztő szakiskolából is szerepelt egy gárda, amely utóbbi egyedüli indulóként jutott tovább a megyei küzdelmekből.

A helyi gárdát Kuti Zoltán és Tisza Zoltán, az EGYMI testnevelő tanárai készítették fel a versenyre a tanórákon differenciált keretek között, valamint tanórán kívül is foglalkoztak a gyermekekkel. A megyei döntő nyertese jogot szerzett a március 11-én Tatán megrendezendő országos döntőben való részvételre.

Eredmények:
Kiskőrös-Baja 2-0
Dunavecse-Kiskunmajsa 0-2
Kiskőrös-Kiskunmajsa 1-2
Dunavecse-Baja 2-1
Kiskőrös-Dunavecse 2-0
Kiskunmajsa-Baja 2-0

Végeredmény:
1. Kiskunmajsa
2. Kiskőrös
3. Dunavecse
4. Baja

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (27 db kép)
MEGOSZTÁS