Az önkormányzat szervezésében Tavaszváró zenés mulatságot tartottak február 26-án Páhin. A hagyományteremtő rendezvény már korábban is megrendezésre került, azonban tavaly a járványhelyzet miatt elmaradt.

Minden korosztály megtalálta a kedvére való szórakozást: a falu kisebb lakóit csocsó, billiárd, pingpong és arcfestés várta, ahol rengeteg színes-mintás remekmű készült.

-Hirdetés-

A felnőtteknek sem volt oka csüggedésre, hiszen őket forralt bor, meleg tea, frissen sült kolbász, illetve farsangi fánk fogadta. A fánkokat -összesen 260db-ot- a helyi szakácsok készítették el sajátkezűleg.

Lehetőség volt támogatói jegyek vásárlására, melyből befolyó összeget a gyereknapi rendezvényre fordítja majd az önkormányzat. A programot végig zene kísérte, megadva a hangolódást a tavaszra (illetve egy jó szórakozásra), így jókedvből és nevetésből sem volt hiány. 

Este a Jugglers of the Village előadásában egy nagyon látványos tűztáncot láthattak a nézők. A tér végig a falu lakóitól zsivajgott, viszont amint a fiúk meggyújtották a fáklyákat, hirtelen csend lett úrrá a településen, s minden szem odaszegeződött. 

A tűztánc után szalmabáb égetést terveztek, amit a nagy szél nem tett lehetővé. Az önkormányzat kreatív képviselői viszont ezt nem hagyhatták szó nélkül: az összes rossz dolgot, melyet el akartak űzni felírták lufikra, amiket az oszlopra rögzítettek. A gyerekek örömére nem úszta meg egy lufi sem szárazon. Az összes baj, s bú eltűnt onnan, ezzel egy remek indítást adva a közelgő tavasznak.

Írta és képeket készítette: Petz Odett

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira