2022. március 3-án, csütörtökön délelőtt a kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter tájékoztatta a lakosságot, hogy Magyarország Kormánya kivezeti a legtöbb járványügyi intézkedést, az egészségügyi veszélyhelyzetet ugyanakkor fenntartják.
Budapest, 2022. március 3. Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter (j) és Kovács Zoltán, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára (MTI/Illyés Tibor)

A járvány ötödik hulláma a végéhez közeledik, ezért kivezetik a járványügyi korlátozásokat, 2022. március 7-től, hétfőtől megszűnik a maszkviselési kötelezettség, kivezetik azt a szabályt is, ami lehetővé teszi, hogy a munkáltató előírja a kötelező oltást, de kivétel az egészségügyi és szociális terület. Kivezetik a védettségi igazolvány használatára vonatkozó szabályokat is. Az egészségügyi veszélyhelyzetet viszont fenntartják részben a lehetséges hatodik hullám veszélye, részben a kormány cselekvőképessége miatt.

-Hirdetés-

Cikkünket frissítjük…

Forrás: Magyarország Kormánya Facebook oldal

MEGOSZTÁS
Írta: vira