Írta: vira

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség sajtóközleménye

-Hirdetés-

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal való visszaélés bűntette miatt letartóztatását indítványozza egy Bács-Kiskun megyei háziorvosnak. Az orvos a páciensektől pénzt fogadott el azért, hogy a vakcina tényleges beadása nélkül az oltottság tényét számukra valótlanul igazolja.

A megalapozott gyanú szerint a háziorvos 2022 februárjában a rendelőjében a páciensektől rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a COVID-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja számukra az oltás felvételét. A háziorvos a jogtalan előnyért a védőoltások beadásának tényét asszisztense közreműködésével valótlanul rögzítette az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (ESZSZT) információs rendszerében.

A nyomozók a háziorvost őrizetbe vétele mellett üzletszerűen elkövetett vesztegetés és védettségi igazolvánnyal való visszaélés bűntette miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a legszigorúbb kényszerintézkedés, a letartóztatás elrendelését indítványozza a gyanúsítottal szemben, mert a terhére rótt korrupciós bűncselekmények súlyossága, büntetéssel fenyegetettsége miatt fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ezen kívül a cselekmények jellegéből, megvalósítási módjából megalapozottan tartani lehet attól is, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a bizonyítás eredményességét veszélyeztetné. Végül a bűncselekményeket sorozatjelleggel elkövetni látszó gyanúsított letartóztatását a bűnismétlés veszélye is indokolja.

Az ügyészség indítványáról a Kecskeméti Járásbíróság nyomozási bírója a mai napon fog dönteni.

Forrás: http://ugyeszseg.hu/
Kiemelt kép: illusztráció 

MEGOSZTÁS