Hagyomány Kiskőrösön, hogy minden évben a választókerületek által megválasztott képviselő-testületi tagok lakossági fórum keretében számolnak be az elvégzett munkájukról és a további terveikről. A kiskőrösi 8. számú választókerület lakosai számára március 3-án tartottak lakossági fórumot a Művelődési Központban.

Az eseményen megjelenteket a választókerület képviselője Markó Ferenc köszöntötte, aki elmondta, hogy továbbra is nagyon fontos a járdaépítési tervek megvalósítása. Kiemelte, hogy a záportározó egy igen sikeres beruházás volt a városban, mely területet nagy számban látogatják a pihenni, kikapcsolódni vágyók és a sportolók is. Kitért arra, hogy ezen a területen, valamint a város egyéb részein is fontos lenne a kutyatartóknak a kutyasétáltatás szabályait betartani. A város és a választókerület életét jelentősen befolyásoló nagyberuházásnak nevezte az új piac megépülését, amely átadása a tervek szerint 2023-ban történhet majd meg. Lakossági igényként merült fel, hogy az egyirányú Zrínyi utcában a kerékpárosok a menetiránnyal szemben is közlekedhessenek, melyet majd megvizsgál a későbbiekben az önkormányzat.

-Hirdetés-

A lakossági fórumon a rendőrség részéről Kothencz Zoltán alezredes, a Kiskőrösi Rendőrkapitányság közlekedési alosztályának vezetője válaszolt a választókerületet érintő kérdésekre. Felvetődött, hogy rendszeresen szembesülnek a lakosok a Béke utcában gyorshajtókkal, amely ellenőrzésére fokozottan odafigyel majd a rendőrség. Elhangzott, hogy az új óvodánál megváltozott a forgalmi rend, amelyre a balesetveszélyes helyzetek elkerülése miatt volt szükség. Itt az a közlekedési rend indokolt, hogy az óvodához minden irányból be lehessen hajtani, de a Kőrisfa utca irányába ne menjen tovább a forgalom. Lakossági kérésre fog majd a későbbiekben kihelyezni forgalomsegítő tükröt az önkormányzat a Szabadkai-Klapka utcák kereszteződésében, a Szabadkai utcáról való kikanyarodást segítendően. Felvetődött az is, hogy sokan szabálytalanul használják a belvárosi kerékpárutakat, az egyirányú utcákban a kerékpárosok szembe hajtanak a járműforgalommal. A szabályos kerékpáros közlekedésről rendelkezik a helyi televízió oktatófilmmel, melyet felhasználva próbálják majd a későbbiekben felhívni a figyelmet a kiskőrösi kerékpárutakon való megfelelő közlekedésre.

A város polgármestere, Domonyi László beszélt arról, hogy az önkormányzat költségvetése stabil és minden adott az idei évben is a nyugodt működéshez. Kiemelte, hogy a helyi idegenforgalmi adó a járványhelyzet miatt az előző évben befolyt 11 millió forintról 3,2 millió forintra csökkent. Sajnos ez a számadat is mutatja, hogy az elmúlt időszakot a vendéglátás és a turisztikai szektor szenvedte meg a leginkább. Megemlítette, hogy az összes adóbevétel tekintetében a járványhelyzet miatti csökkenés szerencsére nem érintette drasztikusan az önkormányzat költségvetését, ami a helyi vállalkozók munkáját dicséri. A polgármester beszámolt a város tulajdonában lévő intézmények, épületek, parkok, utak és járdák fejlesztéseiről és felújításairól is. Elhangzott, hogy a kínai vasút megépítése nem fogja hátrányosan érinteni a vasút nyomvonalát keresztező utakat. A tervek szerint megmarad minden átkelő, de a Segesvári utca végén található vasúti átjáró teljes átépítésre kerül a sínek nyomvonal korrekciója miatt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS