A Kecel FC sikeres TAO pályázatának köszönhetően jelentős fejlesztés valósulhat meg a sportkomplexumnál, melynek alapkőletételét március 3-án tartották meg ünnepélyes keretek között. Az eseményen beszédet mondott Haszilló Ferenc polgármester, Bányai Gábor országgyűlési képviselő, és Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun megyei Igazgatóságának vezetője.

-Hirdetés-

A jelenlévők verset hallhattak Maszlik Nóra 7. b. osztályos tanuló előadásában (felkészítője: Ridegné Szilágyi Bettina), valamint a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda tanulóinak előadásában „A grund” című dal hangzott el „A Pál utcai fiúk” című musicalből – énekelt: Shan Yan Ran, Kovács Brigitta, Máté Anna és Palásti Zorka (felkészítőjük: Illésné Márin Éva).

A sportfejlesztést segítők munkáját Haszilló Ferenc polgármester egy elismerő oklevél átadásával köszönte meg Bánki Erik országgyűlési képviselőnek, Bányai Gábornak, Losonczy Lászlónak, valamint a Kecel FC részéről Verba Józsefnek, Császár Ferencnek és Vata Zalán elnöknek.

A beruházás alapkőletételének alkalmával Fekete Szabolcs címzetes apát, plébános áldotta meg az ott elhelyezett hengert és a keceli földet.

A beruházásról Haszilló Ferenc polgármester elmondta, hogy a sportkomplexum megvalósulásáért a Kecel FC-t illeti az elismerés. Kiemelte, hogy a jelen projekt sikere nagymértékben köszönhető a következő személyek közbenjárásának:

  • Bánki Erik országgyűlési képviselő, az országgyűlés gazdasági bizottságának elnöke,
  • Bányai Gábor országgyűlési képviselő,
  • Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának igazgatója,
  • Verba József és Császár Ferenc, a Kecel FC korábbi elnökei, akik hosszú éveken keresztül és napjainkban is sokat tettek, tesznek a klubért, valamint Vata Zalán, a Kecel FC jelenlegi elnöke.

A sportkomplexum létesítése kapcsán megemlítette, hogy hálával tartoznak a következő támogatóknak: Csík család / Bács-Generál Kft., Csúzi család / Csúziker Kft., Flaisz József családja / Vanex Kft. , Fremer Gábort / AE Plast Kft. – Császártöltés, Hatvani család / Integrál-hat Kft., Kunság-Szesz Kft. – Kiskőrös, Matécsa Kft., Dr. Percs Endre és családja / Peva-med Kft., Pintér család / Pintér Művek Kft., Roebel-Stadler Kft. – Császártöltés, Vida család / Eurovid Kft., Weijn Anton családja / BWA Kft. – Hajós, Becher Zita és befektetőcsoportja.

Az elmúlt hetekben, napokban a Városgazdálkodási csoport végzett tereprendezési munkálatokat a területen, Radva Zoltán irányításával. Feladatuk az volt, hogy március 1-re átadják a letisztított területet a kivitelező cég munkatársainak. Tevékenységeik közé tartozott az építési törmelékek lehordása és elszállítása, a fák kituskózása és elszállítása, a lőtér módszeres szétbontása és elszállítása, tereprendezés. A csoport tagjai a rájuk bízott feladatot ezúttal is becsülettel elvégezték, határidőre teljesítették, így megtörtént a terület átadása a kivitelezést végző cégnek, és a kivitelezés munkálatok megkezdődhetnek. A sportközpont koncentrált fejlesztési program keretein belül valósul meg, amelynek első üteme a műfüves pálya megépítése lesz. A második ütemben a sportközpont egy kerítést kap parkolóval, világítással, valamint a meglévő öltözőépület is teljes felújításon esik át. A harmadik és egyben záró ütemben egy kiszolgálóépületet alakítanak ki, valamint környezetrendezési munkálatokat végeznek, mely tartalmazza egy kis játszótér építését is a legkisebbek örömére.

Várhatóan a nyáron megtörténhet az új műfüves játéktér átadása.

A Kecel FC részéről Verba József elmondta, hogy régi nagy álma volt ez a beruházás az idén 101 éves keceli labdarúgásnak. Az alapkőletételre meghívást kaptak a sikeres pályázatban segítő személyek, támogatók és a klub utánpótlás labdarúgói is. Az egyesület a beruházás megvalósítására 176,5 millió forintot nyert el TAO támogatásként, amelyhez önrészt nem kell biztosítani. Az új műfüves pálya mérete a nemzetközi szabványnak megfelelően 68×112 méteres lesz és merőlegesen fog elhelyezkedni az élőfüves játéktérhez viszonyítva. A műfűről megemlítette, hogy a jelenleg alkalmazott legmodernebb technológiával és anyagok felhasználásával készül el. A klub keretin belül jelenlegi 180 igazolt, utánpótlás- és felnőtt labdarúgó sportol (3 felnőtt és 9 utánpótlás gárda), akik a tervek szerint júniusban vehetik majd birtokba az új pályát.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (54 db kép)
MEGOSZTÁS