2022. március 5-én este a CRY FREE zenekar igazi Deep Purple-ös hangzást varázsolt az izsáki ZÖREY klubba.

 

-Hirdetés-

Megalakulásának 25 éves évfordulóját tavaly ünneplő Cry Free zenekart gyakran emlegetik, a legendás brit banda kedvenc emlékzenekaraként. Ennek egyik oka, hogy rendszeresen turnéznak az eredeti zenekar ikonikus tagjaival és kortárs rocklegendákkal. A másik, hogy az eredeti zenekar teljes hangszerparkjával rendelkeznek (köztük egy ritkaságnak számító klasszikus Hammond C3 elektromos orgonával), amely az autentikus hangzásért felel, valamint a frontember Scholtz Attila, az eredeti Deep Purple énekesek tónusához megtévesztésig hasonló, majd négy oktávot átfogó énekhangja.

Így volt ez a ZÖREY-ben is, ahol Soós Norbert igazi őrült játékosként kezelte az orgonát, az összes vadságot elkövetve, hogy kihozza belőle az autentikus hangzást. Az orgona hangja, a szólóének és Bognár Csaba improvizatív gitárjátéka együtt olyan harmóniát és technikai virtuozitást tükrözött, amire csak a nagyok képesek. Mindez, a ritmus szekció hathatós támogatásával kiegészülve eredményezte az igazi Purple-ös hangzásvilágot.

CRY FREE
CRY FREE – Deep Purple Cover Band: Soós Norbert – billentyűk; Mangult Attila – basszusgitár, vokál; Kaminszki Szergej – dob; Scholtz Attila – ének, konga; Bognár Csaba – gitár

Ez a hangzásvilág hamar magával ragadta a közönséget is, amely nem annyira a vad tombolással, inkább mély átérzéssel követte a zenét, majd a számok végén hatalmas ovációval fejezte ki tetszését. Erről a felejthetetlen hangulatról tanúskodik a koncerten készült YouTube videó is.

A ZÖREY klub emlék/tribute-zenekari koncertek következő fellépője, 2022. március 26-án Guns N’ Roses & AC/DC dalokkal, a Hell City zenekar lesz. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (21 db kép)
MEGOSZTÁS