A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 14. fordulójában szomszédvári rangadóra került sor, amikor március 6-án a Kecel FC együttese hazai pályán fogadta a Kiskőrösi LC gárdáját. A mérkőzés nagy küzdelmet hozott és vendég győzelemmel zárult.

-Hirdetés-

Kecel FC – Kiskőrösi LC 0-2 (0-0)

A Kecel FC csapata

Kecel FC: Gerner – Gyenizse (Fenyvesi), Maruska, Willy (Velez), Doszpod (Patai G.), Patai B., Torma, Sibalin, Brindza, Csáki, Herczeg P.
Edző: Pandúr László

A Kiskőrösi LC csapata

Kiskőrösi LC: Tóth Z. – Pekker (Salami), Dunai, Simon, Nagy A. (ifj. Pecznyik), Mihály, Tóth Á. (Karf), Szabó G., Amin, Barkóczi, Pintyi.
Edző: Füleki Antal

A keceli játékoskeretben helyet kaptak a télen leigazolt új játékosok, mint Gyenizse Bence, Maruska Vitalij, Velez Donát és Fenyvesi Kristóf. A kiskőrösi csapatból sérülés miatt többen is hiányoztak és nem tudott a gárda rendelkezésére állni a kezdőben Salami Eugene, Vajda Brendon, Hajnal Gábor, valamint betegsége miatt Szedmák Roland. Az első félidőben a mezőnyben folyt nagy küzdelem és mindkét oldalon egy nagy gólszerzési lehetőség maradt kihasználatlanul. A szünet után felpörögtek az események és a kiskőrösiek egy védelmi hibát kihasználva a jobb oldalról lőttek gólt Simon Dominik révén az 51. percben (0-1). Nem sokkal később Amin Ádám tovább növelhette volna a vendégek előnyét, azonban lövése a felső lécen csattant. Rendezte sorait a keceli csapat, beszorította saját térfelére a kiskőrösieket és volt egy olyan 20 perces időszak, amikor a hazaiak nagyon közel álltak a gólszerzéshez. A keceli csapat több nagy gólszerzési lehetőséget is kialakított, de a végjátékban pontatlanok voltak a hazaiak vagy Tóth Zoltán a kiskőrösiek kapusa állta az útját a kapuba tartó labdának több esetben is nagy bravúrral. A sok kihagyott keceli helyzet mellett a vendég ellentámadások során Simon Dominik és Nagy Attila lövésénél is a kapufát találta el a labda, de a hazai hálóőr Gerner Dániel is bemutatott néhány nagy bravúrt. A találkozó a 89. percben dőlt el, amikor a kiskőrösi Simon Dominik jobb oldalról a kapu hosszú sarkába lőtte a labdát, beállítva ezzel a 2-0-ás vendég sikert.

Pandúr László – Kecel FC edzője:

-Sokat dolgoztunk a téli felkészülés során és az elvégzett munka után bizakodva vártuk a mérkőzést. A találkozónak több döntő pillanata volt, amikor nem tudtuk értékesíteni, gólra váltani a helyzeteinket. Az első félidőben Maruska Vitalij egy támadás során két gólt is szerezhetett volna, de nem sikerült a kapuba találnia. A szünet után több százszázalékos ziccert is kihagytunk, ami sajnos megbosszulta magát és hiába voltunk mezőnyfölényben, nem sikerült a kapuba találnunk. A mai napon az a csapat nyert, amelyik a sok helyzetéből gólokat tudott szerezni. Gratulálok a kiskőrösieknek a győzelemhez, de egyben dicséret illeti a hazai játékosokat is, mert méltó ellenfelei voltunk a tabellát vezető vendégeknek.

Füleki Antal – Kiskőrösi LC edzője:

-Több szempontból is nagyon nehéz mérkőzésre készültünk. Ez volt az első tavaszi mérkőzésünk, amit idegenben játszottunk és egy szomszédvári rangadón szerettünk volna jó eredményt elérni. Az előjelek sajnos nem sok jóval bíztatták a csapatot, mivel a téli felkészülésünk a sérülésekről és a betegségekről szólt, így a mai napon is több hiányzónk volt. Azt kértem a fiúktól, hogy tegyék félre a problémákat, küzdjenek, harcoljanak, bízzanak az elvégzett munkában és tegyenek meg mindent a pályán a sikerért. Nagyon fontos volt, hogy mi tudtuk megszerezni a vezetést és az előnyünket Tóth Zoltán hatalmas bravúrjainak köszönhetően tudtuk megtartani, de a hazaiak kapusát is minden dicséret megérdemli, mert döntő pillanatokban védett nagyokat. Lőttünk több kapufát, sok helyzete volt a kecelieknek is, egy szomszédvári rangadóhoz méltó, izgalmas mérkőzést játszottunk. Úgy gondolom, hogy mindkét csapat kiszolgálta a közönséget és a helyzeteit jobb arányban kihasználó csapat nyert a mai napon.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (2 db kép)
MEGOSZTÁS