Egyedi kokárdatűzési műsorelemmel bővül a március 15-i ünnepség megnyitója Kiskőrösön. Az első osztályos diákok Petőfi Sándor képével, valamint Petőfi 200 és Kiskőrös felirattal ellátott nemzeti kitűzőt viselhetnek majd március 14-től. 

 
Kiskőrös Város Önkormányzata, Magyarország egyik legnagyobb nemzeti ünnepén tartja meg a Petőfi 200 Emlékév megnyitóját. Filus Tibor, Kiskőrös Város Önkormányzatának Kulturális, Turisztikai és Sportbizottságának elnöke kezdeményezte, hogy a nyitóünnepségen, március 14-én Kiskőrös Város Képviselő-testülete egyedi kokárdát tűzzön fel minden első osztályos gyermeknek. 
 

Két intézmény: a Petőfi Sándor Általános Iskola és a Kiskőrösi Bem József Általános Iskola  első osztályos diákjairól van szó. Ezzel hagyományt szeretnénk teremteni a Petőfi 200 ünnepségsorozathoz kapcsolódóan. Korábban már tervben volt az, hogy kokárdákat tűzzünk az elsősöknek, azonban a covid ezt felülírta, habár az is lehet, hogy a sors akarta ezt így – mondta Filus Tibor.

A költő képével, Petőfi 200 és Kiskőrös felirattal ellátott kokárda méltó a bicentenáriumi  ünnephez. A kokárdákat Kiskőrös Város Képviselő-testületének tagjai fogják a diákok kabátjára tűzni. 
 
Az elkészült kokárda

Csak azon első osztályos diákok fognak kokárdát kapni, akik eljönnek a városi ünnepségre, mely március 14-én lesz a Petőfi Szülőház előtt 10 óra 15 perckor. Tehát ide várjuk a diákokat, szüleiket és hozzátartozóikat is, hiszen Kiskőrösön – úgy gondolom – nagyon fontos a hagyományápolás, a Petőfi kultusz kiemelt ápolása – tette hozzá Filus Tibor.

A kokárdatűzést, ettől az évtől kezdve, minden évben a műsor részévé szeretnék tenni, így minden évben érvényes lesz, hogy csak azok az elsősök kaphatnak egyedi nemzeti kitűzőt, akik megtisztelik jelenlétükkel az ünnepséget. A képviselő hangsúlyozta, hogy minden kiskőrösi lakos jelenlétére számítanak. 
 

Úgy gondolom, hogy érdemes Kiskőrösön maradni. Helyben is lesznek olyan tartalmas programok, amelyeken szívesen látjuk a lakosokat, érdeklődőket. Minden korosztályt próbálunk megszólítani a legkisebbektől a legidősebbekig. Amit ki szeretnék emelni: a kokárdatűzésünk kapcsán, hogy a főtéren közösen el fogjuk énekelni a Nemzeti dalt. Erre az eseményre is várjuk az érdeklődőket.

 
A programok között szerepel majd többek közt a fáklyás felvonulás, a szabadtéri kiállítás, és a Bagossy Brothers Company szabadtéri élő koncertje is. Kiskőrös Város Önkormányzatának célja, hogy a szülőváros ünnepségsorozata a lehető legszélesebb közönségnek kínáljon kulturált, tartalmas időtöltést, és a népszerű programok mellett a szakmaiság is kellő hangsúlyt kapjon. 
 

 
Forrás: Kiskőrös TV 
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS