Ma délelőtt zászlóikkal vonultak a Városháza előtt álló szabadtéri Petőfi szoborhoz a Batthyány úti óvoda apróságai és a Kőrisfa óvoda Nap csoportosai. Gondosan elkészített munkáikat helyezték el itt, sőt egy-egy csoport verset is szavalt nemzeti ünnepünk alkalmából. 

Podobniné Vándor Andrea és a Katica csoport
-Hirdetés-

Podobniné Vándor Andrea, óvodapedagógus így mesélt az eseményről:

– Évtizedes hagyomány a Batthyány úti óvodában, hogy a márciusi nemzeti ünnepünkre való készülődést egy közös, főtéri sétával zárjuk. Idén is összegyűltünk az óvoda udvarán, és együtt vonultunk át a Kiskőrös központjában álló Petőfi szoborhoz. A gyerekek biztonsága érdekében segítségünkre volt több szülő is, amit ez úton is köszönünk. A városban közlekedők megmosolyogták a (hat csoportnyi) kokárdás, zászlókat lobogtató hosszú sorunkat. A megelőző napokban minden tervezett tevékenységben megjelent az ünnep, a ráhangolódás, természetesen az óvodás gyerekek életkorának megfelelő formában és tartalomban. Az idén színesítette a programunkat a János Vitéz Látogatóközpont által középső és nagycsoportosoknak szervezett kézműves délelőtt is, amit hálásan köszönünk a lelkes dolgozóknak. A Petőfi szobor lépcsőire állva minden csoport előadta azt a dalt, verset, amivel készült. Végül a napokban barkácsolt nemzeti színű tulipánokat, zászlókat, kokárdákat, madárkákat a kis kezek beleszúrták a szobor mögötti dombba, hogy még napokig díszíthessék a város szívét.

Kapcsolódó cikk
Mutatjuk a kiskőrösi MÁRCIUSI FORGATAG programjait
Mutatjuk a kiskőrösi MÁRCIUSI FORGATAG programjait
Az idei március 15-i héten veszi kezdetét a Petőfi 200 Emlékév programsorozat Kiskőrösön, melynek keretén belül sajtótájékoztató nyitóünnepséggel, előadásokkal, kiállításokkal,...

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS