Az idei március 14-e különleges ünnepi programokat tartogat a kiskőrösiek és a városba látogatók számára. Délelőtt a Petőfi téren, a Petőfi szülőház előtti rendezvénnyel veszi kezdetét Kiskőrös Város Petőfi 200 emlékév megnyitó ünnepsége, aznap este 18:00-kor pedig fáklyás felvonulással, és rövid zenés ünnepi műsorral folytatódnak az események.

A fáklyás felvonuláshoz a gyülekező a művelődési központ előtti területen lesz, 17:30-tól, majd 18:00-kor indul a menet az 1848-as Centenáriumi emlékműhöz, érintve az egészalakos Petőfi szobrot, valamint a Petrovics féle mészárszék emlékművet is.

-Hirdetés-

A felvonulás célállomásán rövid zenés ünnepi műsor veszi kezdetét, melyben kiskőrösi énekesek, valamint Turek Miklós színművész adnak elő részleteket Petőfi Sándor életének néhány fontos állomásáról, valamint a kiskőrösi Petőfi kultusz történetéből.

A fiatalos, kortárs zenés, énekes betétdalokkal kísért műsor szereplői: Váczi-Wachsmann Ildikó, Kis Gyöngyi, Gmoser István, Ocskai István, Lászlóné Gyuris Réka, Turek Miklós már hetek óta lelkesen készülnek a színvonalas zenés produkciókkal.

A szervezők várnak mindenkit március 14-én (hétfő) 18:00-ra a Művelődési Központ elé.

MEGOSZTÁS
Írta: vira