Az MLSZ Grassroots Alap Bács megyei tanfolyam gyakorlati vizsgáját tartották meg március 10-én a Kiskőrösi Városi Sporttelepen. A gyakorlati vizsgán az vehetett részt, aki a 2022. 02. 12-i elméleti vizsgát sikeresen teljesítette.

-Hirdetés-

A 2021. őszi Grassroots Alap tanfolyam 7+1 tanfolyami napból állt Kiskőrösön, ahol a hallgatók megismerkedhettek a grassroots (amatőr) labdarúgással, az MLSZ Edzőképzés filozófiájával, az életkori sajátosságokkal (U7-felnőttig), és egyéb hasznos információkkal. A szakemberek elméletben és gyakorlatban is tapasztalatot szerezhettek, hogy az egyes korosztályokban mit kell a fókuszba helyezni a képzés során. A cél az, hogy a megyében növeljék az aktívan dolgozó edzők számát, és segítsék őket, hogy megfelelő minőségű foglalkozásokat tudjanak tartani a megyei csapatok játékosainak számára. A tanfolyamot 25-en kezdték el, a kiskőrösi gyakorlati vizsga alkalmával pedig 17 edzőjelöltnek kellett különböző edzésgyakorlatokat bemutatnia a Kiskőrösi LC utánpótlás játékosainak közreműködésével. A képzésen sikeres vizsgát letett edzők megyei II. osztályú felnőtt csapat vezetőedzői teendőinek ellátásáig alkalmas tanúsítványt vehettek át.

Az MLSZ Grassroots Alap képzés célja, hogy a felvételt nyert hallgatók olyan alapvető sportági, módszertani, pedagógiai és pszichológiai ismereteket sajátítsanak el, melyekkel hatékonyan képesek az amatőr labdarúgás minden egyes résztvevője számára megteremteni a legideálisabb sportolás lehetőségét megfelelő labdarúgó edzések és mérkőzések biztosításával.
Ezenkívül, a hallgatók képesek legyenek egy pozitív tanulási környezet kialakításával a labdarúgás megszerettetésére, a sporton keresztüli nevelésre, a közösségformálásra, élmények biztosítására.

A tanfolyam a következő témaköröket dolgozta fel:

-Grassroots filozófia
-Az edző szerepe a Grassroots labdarúgásban
-Edzésmódszertan a labdarúgásban
-Edzések tervezése, előkészítése, szervezése, vezetése
-Korosztályos sportági, pedagógiai és pszichológiai ismeretek
-Technika a labdarúgásban – technikai elemek
-Eredményesség az amatőr labdarúgásban
-Fiatal játékosok beépítése a felnőtt csapatba
-Edzői feladatok mérkőzéseken – amatőr felnőtt labdarúgás
-Vezetéselmélet, csapatpszichológia
-Csapatjáték, játékrendszerek
-Labdarúgásspecifikus képességfejlesztés
-Periodizáció

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS