2022. március 11-én, pénteken tartotta a Kiskunhalasi SZC Kiskőrösi Wattay Technikum és Kollégium a szalagtűző ünnepségét a kiskőrösi Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében. A szalag a diákok mögött álló évek kemény munkáját és egyben a jövő, egy új generáció zálogát jelenti.

Az ünnepi rendezvényen Rakonczay Rebeka és Szebellédi Erik, az iskola tanulói konferáltak. Köszöntötték a vendégeket; a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum főigazgatóját, Papp Gyulát; Vikker József főigazgató-helyettes urat; a Centrum kancellárját, Csúzdi Zoltánt; és Bozár Sándor László gazdasági vezető urat.

Rakonczay Rebeka és Szebellédi Erik
-Hirdetés-

„Mindannyiunk életében eljön az a pont, amikor felnőtté kell válnunk, csak nem tudjuk, hogy ez mikor következik be.”– fogalmaz a szerző.

A konferansziék hozzátették- az viszont biztos, hogy ennek a folyamatnak az egyik meghatározó állomása ez a mai ünnepség.

A végzősök bevonulását követően a 9.A és 9.B osztály palotás táncát tekinthették meg az egybegyűltek.
Palotás tánc

Majd ezt követően a 11. évfolyam nevében Podmaniczki Dominik 11.B osztályos tanuló köszöntötte a végzős diákokat. Útravalóként elmondta, hogy az élet elénk állított akadályait csak úgy tudjuk legyőzni, ha bízunk önmagunkban, ismerjük hibáinkat, erényeinket, és ezek elfogadásával legyőzzük saját korlátainkat és megvalósítjuk álmainkat. „A mai nap arra készít fel benneteket, hogy ne fájjon annyira az elválás. De most még nem jött el a búcsú ideje. Ma ünnepelni jöttünk ide, és nem szomorkodni.”

Podmaniczki Dominik

Szalagtűzés következett. Hagyományok szerint minden végzős osztályt útravaló idézettel köszöntöttek.
Elsőként a 3/11/1-es osztály, az eladó, gépi forgácsoló, pincér szakközépiskolai tanulók kaptak szalagot. Osztályfőnök: Májer-Gubán Dóra Rita.

„Fény vagy te is, lobogj hát,
Melegíts és égess,
Hinned kell, hogy a világ
Teveled is ékes.”
(Tóth Árpád)

3/11/1-es osztály

Másodikként a 3/11/3-as osztály, a hegesztő és asztalos szakközépiskola diákjai kaptak szalagot. Osztályfőnök: Rakonczai Sándor.

„Valaki gyorsan él és bízik a sorsban,
Valaki lassan és sokszor megtorpan,
Választani kell, hogy mi is a cél,
A te álmod, az hol van?”
(Török Tamás)

3/11/3-as osztály

Harmadikként a Kk 13/1-es, az érettségi vizsgára felkészítő szakközép iskolai tanulók kaptak szalagot. Osztályfőnök: Francziáné Miks Éva.

„Életed útját magad választod. Válassz hát úgy, ha egyszer elindulsz, nincs már visszaút!”
(Kodály Zoltán)

Kk 13/1-es osztály
Ocskai Roland 10.B osztályos tanuló saját szerzeményét adta elő, a Búcsú című dalt.
Ocskai Roland

A szalagtűzést folytatva a 2/14.B, gépgyártás-technológia technikus és vállalkozási ügyviteli ügyintéző diákok kapták meg a szalagot. Osztályfőnök: Franczia-Takács Edit.

„Nem elég álmodozni!
Egy nagy-nagy álom kell!
Nem elég megérezni,
de felismerni kell,
Nem elég sejteni,
hogy milyen kor jön el,
Jövőnket – tudni kell!”
(
Váci Mihály)

2/14.B osztály

A 2/14.C, vállalkozási ügyviteli ügyintéző, informatikai rendszer- és alkalmazás-üzemeltető technikusok kapták meg a szalagot. Osztályfőnök: Raffainé Sendula Zsuzsanna Katalin.

„Az élet szép, csak küzdeni kell érte,
Boldog az, ki célját elérte.
Akarni kell és minden sikerül, akarni és bízni rendületlenül.”
(Tóth Árpád)

2/14.C osztály

Ezt követően a 12.B, gépészet és informatika ágazat szakgimnáziumi tanulói kapták meg a szalagot. Osztályfőnök: Soós Andrea Ildikó.

„Ha akadálytalan előtted az út, alighanem másét járod.”
(Carl Gustav Jung)

12.B osztály egy része

Végül a 12.A, közgazdaság és ügyviteli ágazati szakgimnázium diákjai kapták meg a szalagot. Osztályfőnök: Antalfiné Kutyifa Zsuzsanna Anna.

„Lehet, hogy gyenge néha még a hangunk,
Lehet, hogy léptünk még bizonytalan,
De indulunk: a szépet, jót akarjuk
S érezzük, hogy hitünknek szárnya van!” 
(Juhász Gyula)

12.A osztály

Az esemény zárásaként a végzős tanulók nevében Kolozsvári Fanni 12.A osztályos tanuló mondta el beszédét. Kiemelte, hogy a mai szalagavató ünnepség csak egy része az életüknek. Mulandó pillanat, de mégis jelentős esemény a középiskolás éviknek. Kifejtette azt is, hogy miért fontos a végzős diákok számára a szalag. „Szimbolizálja azt, hogy a kamaszkorból átléptünk a felnőtt korba.” Hozzátette, hogy az elkövetkezendő hónapokban életük legnagyobb kihívásával kell szembenézniük.

„Amikor hazamegyünk a Wattays szalaggal, mondjunk köszönetet szüleinknek, nagyszüleinknek, barátainknak, akik most nem lehetnek itt, hogy segítettek, bátorítottak és támogattak minket.”

Kolozsvári Fanni 12.A osztályos tanuló
A műsor összeállításában köszönetet mondtak:
  • A palotás betanításáért Kővágó Zsolt és Kővágóné Csánki Mónika tánctanároknak, a dekoráció elkészítéséért Horváth Kőrös Tündének.
  • A szöveges részek betanításáért Podmaniczky Gabriella, Soós Andrea Ildikó és Tóthné Sási Katalin oktatóknak. A szalagtűzés koordinálásáért Polereczki Mihálynak.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (231 db kép)
MEGOSZTÁS