A Jótifutisok a március 15-i megemlékezéskor a szokásos- mókás, vicces megjelenést most mellőzve- az ünnephez méltóan komolyabbra vették a találkozójukat. Már hagyománnyá vált köreikben, hogy nemcsak Kuti Zoli Jótifuti Egyesülete, hanem a Halasi Bringabarát Klub közösen koszorúzza meg Kiskőrös főterén a Petőfi szobrot.

-Hirdetés-

Kuti Zoltán- a Trizoli Jótifuti Egyesület elnöke fontosnak tartja minden évben a közös megemlékezést Kiskőrösön a barátai társaságában. Ahogy ő fogalmazott: „ Magyarország újkori történetének egyik meghatározó eseménye ami 1848. március 15-én történt. Társadalmi reformjaival a polgári átalakulás megindítója, önvédelmi harcával a nemzeti mitológia részévé vált. Az 1848–49-es szabadságharc a magyar nemzet történetének Magyarországon talán legismertebb háborús konfliktusa.”

A koszorúzás ilyenkor nemcsak a trizolisok hagyománya, hanem a Halasi Bringabarát Klub is csatlakozik a kiskőrösi bringásokhoz. „A Jótifuti “megszületése” óta – tíz éve – köttetnek bringás barátságok Kiskőrösön nemcsak a halasiakkal, hanem a környező települések bringásaival is. Így jött az ötlet, hogy e jeles napon is “guruljunk össze” egy megemlékezés erejéig.

Király Gábor szavalja a Nemzeti dalt

A szokásos program, hogy Király Gábor a Petőfi szobor lépcsőjéről elszavalja a Nemzeti dalt. Utána a két egyesület koszorúkat helyez el a szobornál. Idén az időjárás megengedte hogy a Petőfi Szülőházat is megnézzük, s a “Pilvax kávéházat” is meglátogassuk, beszélgessünk kicsit a Korzó Kávéházban. Az ünnepi koszorút Ba Irénke készítette adományként az egyesület részére, amelyet ezúton is nagyon köszönünk – mondta el Kuti Zoltán.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (8 db kép)
MEGOSZTÁS