Dr. Magóné Tóth Gyöngyi, az egyesült ellenzék jelöltje és Dr. Ujhelyi István, az MSZP EP képviselője március 22-én kedden utcafórumot tartott Kiskőrősön, a Petőfi téren. A kellemes tavaszi időben megtartott fórumra a Megoldás Mozgalom aktivistái is kíváncsiak voltak, akik alaposan felkavarták az állóvizet.

Dr. Magóné Tóth Gyöngyi véleménye szerint aránytalanul sok pénz érkezett Kiskőrösre, de emellett nagyon félnek a helyi lakosok. Mint ismertette: tavaly nyáron például egy zártkörű megbeszélésre sem mertek elmenni az emberek egy olyan vendéglátóhelyre, ami éppen zárva volt (csak miattuk nyitott ki). Az, hogy Kiskőrösre ennyi pénz érkezett egyenesen arányos azzal, hogy más településekre már nem jut.

-Hirdetés-

A fórummal egyidőben adományosztást tartott Dr. Kudron-Tonigold Nándor, a Megoldás Mozgalom képviselő-jelöltje. A MEMO helyi aktivistái azonban kiemelt figyelmet fordítottak az utcafórumnak, ezért borral kínálták a résztvevő mintegy 30 főt. Az egyik MEMO aktivista heves szóváltásba keveredett egy egyesült ellenzéki aktivistával:

Felmerült kérdésként a Budapest-Belgrád gyorsvasút ügye is. Egy helyi kérdező kifejtette, hogy rendkívül örül annak, hogy felújításra kerül a sínpálya, így könnyebben és gyorsabban eljuthatnak a Kiskőrösön élők a fővárosba. Dr. Ujhelyi István szerint ez nem így lesz, minden marad a régiben, hiszen a Budapest-Belgrád gyorsvasút fejlesztése csak a nemzetközi teherforgalmat érinti.

MEGOSZTÁS
Írta: vira