Negyedik alkalommal került megrendezésre a Tavasztündér és virágmanói versnap és Rajzkiállító-hét a Kiskőrösi Óvodák szervezésében. Az esemény témája a márciusi tavasz volt – csatlakozva ezzel a Petőfi 200 Emlékévhez. A rajzokon és a választott verseken is érzékelhető volt a magyarság és Petőfi-kultusz hangsúlyossága.

-Hirdetés-

 

A rendezvény ideje alatt, ezzel egyidőben idén is megszerveztek egy rajzkiállítást, melyet bárki megcsodálhatott tegnap délelőtt, hiszen a kamaraterem falára kerültek ki a gyerekek által készített rajzok a Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Csatlós Erzsébet, a Kiskőrösi Óvodák vezetője elmondta, hogy az elmúlt két évben csak online tudták megszervezni ezt a rendezvényt, melyet az Anyanyelvi munkaközösség fog össze már évek óta. Továbbá köszönetét fejezte ki az Anyanyelvi munkaközösség vezetője: Podobniné Vándor Andrea felé, aki egyben a zsűri elnöke is volt.

Podobniné Vándor Andrea és Csatlós Erzsébet

Az ajándékok egy részét és a dekorációt az Ügyes Kezek munkaközösség tagjai készítették, melynek vezetője Hegedűsné Kaposvári Edit.

A versnap végén minden kisgyermek kapott ajándékot

Az idei évben megalakult a Dalos Pacsirták munkaközöség is, melynek vezetője: Ősziné Dulai Zsuzsanna. A rendezvény megnyitóján az óvodapedagógusokból álló Dalos Pacsirták közösen énekelték el A Juhásznak jól van dolga című dalt.

A Dalos Pacsirták munkaközöség

Ezt követően a Varázshang tehetségműhelybe járó gyerekek tavaszi dalaival hangolódtak a versmondásra Fejes Zalánné Bobek Erika vezetésével.

A Varázshang tehetségműhelybe járó gyerekek is dalocskával készültek

Ezen a rendezvényen mindenki győztes volt, hiszen a versnap ars poeticája: A versmondás örömének a megélése volt.

B-J: Dicsa Tiborné Matusik Mária, Podobniné Vándor Andrea, Csonka Rita

A zsűri tagjai: Podobniné Vándor Andrea, Dicsa Tiborné Matusik Mária és Csonka Rita voltak, akiknek nehéz dolguk volt hiszen az volt a feladatuk, hogy minden kisóvodás számára írjanak egy-egy olyan buzdító, motiváló mondatot, amely felkerül az emléklapjukra. Amíg a zsűri tanácskozott, egy kis pogácsával és limonádéval vendégelték meg a gyerekeket és kísérőiket az óvó nénik.

Volt idő egy kis csevegésre is

A versnap végén Csatlós Erzsébet intézményvezetőtől és Podobniné Vándor Andrea zsűrielnöktől vehették át színes mesekönyveiket és okleveleiket a gyerekek.

 A színes mesekönyvek igazán elnyerték a gyerekek tetszését

Végül, Csatlós Erzsébet intézményvezető virággal köszönte meg munkatársainak a felkészítésben és a szervezésben nyújtott segítséget. 

Árvácskákat vehettek át az óvodapedagógusok

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (221 db kép)
MEGOSZTÁS