Az Evangélikus Imaház felújításának céljából rendeztek jótékonysági koncertet Kiskőrösön, ahol a péntek este 18 órakor kezdődő előadásra érkező emberek teljesen megtöltötték a templom padjait.

Az alkalmat Kecskeméti Pál evangélikus igazgatólelkész nyitotta meg egy rövid áhítattal és imádsággal. Az est folyamán felléptek a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Technikum óvodásai és tanulói, valamint pedagógusai is.

-Hirdetés-

Elsőként a Kicsinyek kórusát hallhatták, akik négy dallal készültek:

  1. Ding – dong, zeng a magasságos
  2. Oh, holy night
  3. Balázs Árpád: Bodzavirág
  4. Dés László – Geszti Péter: Szavakat keresek

Vezényelt: Petrányi Ilona

Őket a kisebb korcsoport, a Katica csoportos óvodások követték, akik zenés-verses összeállítással érkeztek.

Felkészítők: Kovács Márta, Lakatosné Hachbold Éva, Tiriczné Szabó Szilvia óvodapedagógusok, illetve Szebellédiné Völgyi Beáta pedagógiai asszisztens.

Végül a KEVI ifjúsági fúvószenekar lépett fel, Gmoser István vezénylésével, melynek tagjai a gimnázium volt és jelenlegi tanulói. A fellépők között jelen voltak a tanárok is: Sáfár Andrea hittantanár fuvolán, Matusik Edina matematikatanár dobon, Arató Lóránd iskolalelkész pedig basszusgitáron játszott.

Olyan nagy klasszikusokat játszottak el, mint a Húsz év múlva, Nélküled, Erdő közepén, Vén Európa, vagy a Trónok harca főcímdala. 

Szóló énekkel és hangszerjátékkal színesítette az estét Sztojka Natália, Ocskai Roland, Ungvári Pálma, Tóth Renáta, Turán Balázs, Martin Péter, Koczkás Mirjam, ifj. Gmoser István, Opauszki Zsuzsanna, Markó Milda és Csvila Johanna. 

Zárásként a Gyöngyhajú lányt hallhatták az alkalomra ellátogatók, mely után a közönség felállva tapsolta meg a fellépőket.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (72 db kép)
MEGOSZTÁS