A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 17. fordulójában a Soltvadkerti TE Variens együttese hazai környezetben lépett pályára. Az együttes március 27-én a listavezető Kiskunfélegyházi HTK gárdáját fogadta, akiktől szoros küzdelemben szenvedtek egygólos vereséget.

-Hirdetés-

A soltvadkerti együttes az erős ellenféllel szemben jól helytállt, de 3-2 (2-1) arányú vereséget szenvedett: Szabó N. – Katona, László, Dulai (Tóth Á.), Hegedűs, Supka, Varga B., Gémesi (Lévai), Molnár, Fék, Bashiri-Shahroodi. A találkozó elején meglepte ellenfelét a szervezetten védekező soltvadkerti gárda és a 20., valamint a 26. percben is egy szép kontratámadás végén szerzett Bashiri-Shahroodi Arian gólt, amivel 2-0-ra vezettek. A kiskunfélegyháziak mezőnyfölényben játszottak, de kidolgozott nagy helyzeteket a kapu előtt nem tudtak kialakítani. A 31. percben egy lökés miatt megítélt büntetőből szépített a vendég csapat (2-1).

A szünet után is többet birtokolta a labdát a kiskunfélegyházi gárda, de meddő mezőnyfölényben voltak. Az 52. percben egy előrevágott labdára későn mozdult ki a hazaiak kapusa Szabó Norbert és a feje felett átemelt labda a hálóba került (2-2). A 73. percben újabb büntetőhöz jutott a vendégcsapat vitatott körülmények között. A hazai büntetőterületen belül harcolt a labdáért egy előreívelés után a hazaiak védője és a vendégek csatára, ami után utóbbi elesett, de a játékvezető sípja néma maradt. A történtek után több fáziskéséssel jelzett szabálytalanságot a védő csapat részéről a játékvezető asszisztens, mely után büntetőt ítélt a játékvezető. Az esetet vitató, reklamáló hazai játékosok közjátéka után a kiskunfélegyháziak gólra váltották a büntetőt, amivel megnyerték a mérkőzést. A találkozó hajrájában próbált gólt szerezni a soltvadkerti csapat, de az egyenlítő találatot nem sikerült megszerezniük. A hazaiak a nagyon lelkes és szervezett játékukkal rászolgáltak volna az egy pontra.

Papp Róbert

Papp Róbert – Soltvadkerti TE Variens edzője:

-A labdarúgó klub vezetése keresett meg az Akasztó elleni hazai vereséget követően, hogy a szezon hátralévő mérkőzéseire vállaljam el az edzői teendőket. Terveztem, hogy a későbbiekben felnőtt csapat edzője legyek, de magam sem gondoltam volna, hogy ilyen hamar lehetőséget kapok. Leültünk megbeszélni az elképzeléseket, amelyek közel álltak egymáshoz, így elvállaltam a csapat irányítását. A gárda nagy részét ismertem és ennek köszönhetően nem kerültem olyan közegbe, ami számomra teljes új lenne. A legfontosabb célom az volt, hogy minél hamarabb olyan csapatszellem alakuljon ki, amelyben mindenki küzd egymásért. Úgy gondolom, hogy a vezetésem alatt lejátszott két mérkőzésen csapatszellem és küzdőszellem tekintetében előrelépett a gárda és jó úton haladunk. A jövőben az edzéslátogatottságon jó lenne javítani, mivel a keddi vagy a szerdai napokon csak a csapat fele vesz részt, így most a közös munka nagyobb része péntekre terelődik. A mai mérkőzés megmutatta, hogy felkerültünk az olyan ellenfelek közé, akivel mindenkinek számolni kell. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült a Kiskunfélegyháza ellen pontot szereznünk, de azt tudni kell, hogy a bajnokság élcsapata ellen játszottunk. Gratulálok a fiúknak, hogy hatalmas küzdeni akarással és alázattal eltüntettük a két gárda közti különbséget, amivel végig nyílttá tettük a találkozót. Annyit ígérhetek, hogy ennél alább nem fogjuk adni és mindenki ellen próbálunk pontokat szerezni. Remélem, hogy élvezhető, nézhető focit mutattunk be, amivel vissza lehet majd csalogatni a nézőket a pályára. Annak örülök, hogy a kiskunfélegyháziak nem kijátszott akciókból lőtték a góljaikat, de ma az egyéni jó megoldások a vendégek javára döntötték el a mérkőzés alakulását. A büntetőknél mindkét esetben lehetett testi kontakt a játékosok között és lehet, hogy a második büntetőt nem mindenki ítélte volna meg. Fontos megjegyeznem, hogy ilyen hozzáállással, akarattal, koncentrációval még biztos, hogy szép eredményeket fogunk elérni a továbbiakban.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (24 db kép)
MEGOSZTÁS