Nem akar lemaradni a térség híreiről?

Iratkozzon fel hírlevelükre, és mi hetente küldünk Önnek egy hírösszefoglalót az elmúlt napok legfontosabb eseményeiről a térségben.

Feliratkozom a hírlevélre

Bezárás
Kezdőlap Soltvadkert Soltvadkerten folytatódik a DTkH Nonprofit Kft. Életmentő Üveg kampánya

Soltvadkerten folytatódik a DTkH Nonprofit Kft. Életmentő Üveg kampánya

Írta: vira
SAJTÓKÖZLEMÉNY
Soltvadkert, 2022. március 25., péntek

A DTkH Nonprofit Kft. újra megrendezi Életmentő Üveg elnevezésű kampányát. A nagyszabású adománygyűjtő akciót ezúttal Soltvadkerten bonyolítja le a társaság 2022. március 28. és április 4. között. A vállalat ez alkalommal is koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására ajánlja fel a háztartásokban feleslegessé vált üvegekből befolyt összeget.

-Hirdetés-

A DTkH Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., amelynek fő tulajdonosa
Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a klímavédelmi célkitűzések elérését – a
fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság megteremtését és támogatását tekinti legfőbb
küldetésének. A társaság egyúttal a társadalmi felelősségvállalást és a környezettudatos
szemlélet, például a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését is egyaránt szívügyének
tekinti.

Mindennek szellemében hívta életre a DTkH Nonprofit Kft. Életmentő Üveg elnevezésű
adománygyűjtő kampányát, amely most Soltvadkerten folytatódik. Nagyszabású akcióját
vállalatcsoportjának tagjaival, az FBH-NP Nonprofit Kft.-vel, valamint a Kunság-Halas
Nonprofit Kft.-vel közösen bonyolítja le Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója.

Az Életmentő Üveg kampány keretében a polgárok 2022. március 28. és április 4. között, a város Piacterén kialakított gyűjtőponton adhatják le a háztartásokban feleslegessé vált, ám hasznosítható csomagolási hulladékot. A társaságok a befolyt összeget a Soltvadkert Városért Közalapítvány számára, ez alkalommal is koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására ajánlják fel.

A DTkH Nonprofit Kft. legutóbb Kiskunfélegyházán, 2021 decembere és 2022 januárja között rendezte meg adománygyűjtő akcióját. A vállalat kampánya révén életmentővé vált
üvegekből összesen egymillió forint folyt be, amelyet február elején a Sorsocskák – a Kárpát- medencei Gyermekekért Alapítványon keresztül a Hostyánszki és a Krizsán családnak nyújtott át Agatics Roland ügyvezető.

A DTkH Nonprofit Kft. 2019 szeptemberében indította útjára Életmentő Üveg elnevezésű
kampányát, Kecskemét városában. Az adománygyűjtő akcióval a társaság a társadalmi
felelősségvállalás mellett a többi között arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az üveg – kevesebb energia- és nyersanyag-felhasználással – száz százalékban hasznosítható, mégis az egyik legkisebb arányban visszagyűjtött csomagolási hulladék. Holott újbóli felhasználásával jelentősen csökkenthető az előállítás okozta környezeti terhelés és a szén-dioxid-kibocsátás.

A vállalat ugyanakkor azt is tudatosítani kívánja, hogy a környezet megóvása, a hulladékok minél nagyobb arányú szelektív gyűjtése és hasznosítása mindannyiunk közös érdeke és feladata.

Életmentő Üveg kampányának eredményeként a DTkH Nonprofit Kft. 2019-ben három darab félautomata defibrillátort adományozott Kecskemét város intézményei – a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Kadafalvi Általános Iskola, valamint a Piac- és Vásárigazgatóság – számára, majd 2021-ben, a Közösen egy zöldebb Kecskemétért! címet viselő akció végén a társszervezőkkel három darab levegőtisztító készüléket vásárolt a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. részére.

MEGOSZTÁS