A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 18. fordulójában szomszédvári rangadót játszottak Kecelen. Az április 3-án lejátszott mérkőzésen a Kecel FC gárdája a Soltvadkerti TE Variens együttesét fogadta, és a hazaiak izgalmas találkozón nyertek.
A Kecel FC csapata

Kecel FC: Gerner – Tóth P. (Patai B.), Maruska (Velez), Doszpod, Sendula P., Torma, Sibalin, Brindza, Csáki, Herczeg P., Fenyvesi.
Edző: Pandúr László

A Soltvadkert TE Variens csapata
-Hirdetés-

Soltvadkerti TE Variens: Szabó N. – Katona (Tóth Á.), Dulai (Ritter), Hegedűs, Fejes (Lévai), Varga B., Gémesi, Bashiri-Shahroodi, Supka, Molnár (Papp), Fék.
Edző: Papp Róbert

A keceliek az előző fordulóban Kiskunhalason 6 gólt lőttek és bizakodva várták a soltvadkertiek elleni szomszédvári rangadót. A hazaiak jól kezdték a találkozót és már az 5. percben, Torma Barnabás kiugratása után Sibalin Dániel szerezte meg a vezetést (1-0). A 24. percben már kétgólos volt a keceliek előnye, amikor Maruska Vitalij szöglete után Torma Barnabás talált a kapuba (2-0). Közvetlenül a középkezdés után Sibalin Dániel beadása Tóth Pétert találta ziccerben, de nagy helyzet kimaradt. A 35. percben Sendula Péter átadásából Sibalin Dániel került nagy helyzetbe, amiből ő Maruskat hozta kihagyhatatlan ziccerbe, de utóbbi játékosnak ez mégis sikerült, közelről a kapu fülé löbbölte a labdát. A soltvadkertiek az első félidő utolsó perceiben egy hazaiak által véleményes tizenegyesből Hegedűs Ádám révén szépítettek (2-1). A helyzetek alapján a keceliek több góllal vezethettek volna az első félidőben, de a kihagyott lehetőségek miatt szoros eredménnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre a soltvadkertiek támadóbb szellemben léptek pályára, és egy nagy gólhelyzettel kezdtek, de a lövés nem találta el a kaput. Az 50. percben Maruska Vitalij egyedül vezette tiszta helyzetben a kapura a labdát, de a soltvadkerti kapus, Szabó Norbert védett. Az 55. percben Sibalin Dániel ugratta ki Tóth Pétert, de utóbbi lövését a vendégek kapusa bravúrral védte. Nem sokkal később a hazaiak kapusának, Gerner Dánielnek kellett bravúrt bemutatnia, amikor egy soltvadkerti közeli emelést hárított. A 72. percben Fenyvesi Kristóf lőtt óriási erővel a vendégek kapujára Torma Barnabás kitűnő labdájából, de a játékszer hajszállal elsuhant a kapu mellett. A 88. percben újabb büntetőhöz jutott a soltvadkerti csapat, amit Hegedűs Ádám ismét értékesített (2-2). A végletekig izgalmas mérkőzésen a mindent eldöntő találat a 92. percben született. Ekkor Herczeg Péter a saját térfelének közepéről a baloldalon klasszis megoldással, óriási lendülettel végigvezette a labdát az ellenfél kapujáig, Sibalin Dániellel kényszerítőzött, ami után Herczeg Péter lövését a soltvadkerti kapus még kiütötte, de Sibalin Dániel a kipattanóból belőtte a győztes gólt.

Kecel FC – Soltvadkerti TE Variens 3-2 (2-1)

Pandúr László – Kecel FC edzője:

-Jól kezdtünk, már az elején megszereztük a vezetést, amelyet a 24. percben megdupláztunk. Közvetlen ezután volt még legalább három százszázalékos ziccerünk, amelyeket nem sikerült értékesítenünk. Majd a félidő végén egy ellenünk befújt tizenegyessel szépített ellenfelünk, egy olyan első játékrész után, amelyben eldönthettük volna a mérkőzés sorsát. A második félidő igazi rangadót hozott, amikor a soltvadkertiek többet támadtak, mezőnyfölényt harcoltak ki. A kapuk felváltva kerültek veszélybe, de mindkét hálóőr kiválóan védett. A játék ezen szakaszában is nagy ziccereket hagytunk ki, amellyel újfent eldönthettük volna a mérkőzést. A találkozó végén újra jött a menetrend szerinti tizenegyes az ellenfél javára, amellyel döntetlenre hozták a meccset. Nem adtuk fel és a hosszabbításban egy nagyszerű Herczeg Péter-Sibalin Dániel koprodukció végén igazságos győzelemmé tettük a mérkőzés végét. Hiányérzetem csak abban merül ki, hogy a nagyon nagy ziccereinket nem használtuk ki, illetve a tizenegyesek megítélésénél a játékvezető csak a hazai csapat irányába volt szigorú. Mikor játékosunkat Patai Balázst az ellenfél tizenhatosán belül egyszerre visszahúzták, majd még fel is rúgták, valamint egy vadkerti védőjátékos a saját tizenhatosán belül égnek emelt kezét felszabadításként telibe találta, ekkor is a síp néma maradt. A ellenünk befújt büntetőket nem vitatjuk, de ugyanilyen szigorral lehetett volna eljárni a vendégcsapat irányába is. Gratulálok a csapatnak a szomszédvári derbi megnyeréséhez, remélve a további sikeres folytatást. Nehéz az előttünk álló hét, mert szerdán Magyar Kupa mérkőzésen Akasztón, szombaton pedig bajnoki találkozón Tiszakécskén lépünk pályára.

Papp Róbert – Soltvadkerti TE Variens edzője:

-A mai napon egy jó erőkből álló keceli csapattal találkoztunk, akik a találkozó elején megleptek bennünket. A bekapott két gól után szerkezetet váltottunk és fokozatosan tudtuk egyre többet birtokolni a labdát. Az első félidő végén egy buktatás miatt megítélt büntetőt értékesítve tudtunk visszajönni a mérkőzésbe. A második félidőben áttértünk a háromvédős játékra és még jobban próbáltunk a támadásokra összpontosítani. Ebből adódóan a keceliek számára több kontratámadási lehetőség adódott és egy nyíltsisakos, élvezetes játék alakult ki. Rengeteg helyzet volt egyik, illetve másik kapunál is, a kapusokat pedig dicséret illeti a bravúrjaikért. Lőttünk egy gólt is, amit sajnos lesállás miatt nem adtak meg. A 88. percben egy buktatásért jogos tizenegyest kaptunk, amivel egyenlítettünk. Volt egy olyan eset is, amikor lehet, hogy a mi játékosunk ért kézzel a labdához a saját büntetőterületünkön belül, de abban az esetben maga a játékos rúgta a saját kezére a labdát. Nagyon sajnálom, hogy a végén egy védekezésben elkövetett hiba után a keceliek lőtték be a győztes gólt. A védekezésünkben nem szabad ilyen hibákat elkövetnünk a továbbiakban, mint amilyeneket a bekapott góljainknál tettünk.

MEGOSZTÁS