Időszakos vezetőségi értekezletet és feladat meghatározó megbeszélést tartott a Kiskőrösi Helyőrségi Nyugállományúak Klubja a Petőfi Sándor Művelődési Központban április 4-én.

 

-Hirdetés-

A tagok először vezetőségi megbeszélést tartottak, majd a vezetőség a tagsággal együtt összegezte és értékelte az előző hónapban elvégzett feladatokat és meghatározta a következő hetek programját. 

Április 19-én 10 órakor a rendőrségen kezdünk egy rövid megemlékezéssel, majd a kiskőrösi evangélikus temetőben, illetve Tabdin egy hősi rendőr sírját koszorúzzuk meg, a családtagokkal együtt emlékezünk meg. Majd lesz egy kis időszakos temetői karbantartás – mondta el  Fadgyas István nyá őrnagy, a Kiskőrösi Helyőrségi Nyugállományúak Klubjának elnöke.

A Katonaözvegyek XIX. Országos Találkozóján a nyugállományúak klubjának előterjesztésére a Magyar Honvédség parancsnoka emléktárggyal jutalmazta meg a klub két tagját. A találkozón minden évben az aktív szolgálat alatt, vagy nyugállományban elhunyt katonák özvegyeit köszöntik. 

Tőlünk indult ez, annak idején Deli János nyá. ezredes úr indította útjára. Felkarolta a Bajtársegyesületek Országos Szövetsége és ezt továbbvíve a miniszter úr átvette ennek a referenciáját. Nagyon jó, hogy így is közelítenek a magányosan élő nyugdíjasok irányába. Azoknak próbálnak most kedveskedni, akik sokat szenvedtek az aktív időszakban – tette hozzá Fadgyas István elnök.

A nyugállományúak Klubja által felterjesztett Szecsődi Lászlóné, március 7-én Budapesten a Katonaözvegyek XIX. Országos Találkozóján a Stefánia Palota Honvéd Kulturális Központjában személyesen vette át a tárgyjutalmat. Takács Zoltánné, aki ebben a hónapban tölti be 90. életévét, egészségi állapota miatt nem tudott részt venni a találkozón, ezért az április 4-i megbeszélésen vehette át a Honvédelmi Minisztérium ajándékát Fadgyas Istvántól. 

Forrás: Kiskőrös TV 

 

MEGOSZTÁS