Harmincadik alkalommal rendezett borversenyt Kecelen a város önkormányzata, hegyközsége és a Patachich Gábor Borrend. A jubileumi alkalomra nemcsak helyi, hanem környékbeli mintákat is vártak, és a kistermelők nedűit a borászatoktól, cégektől külön kategóriában bírálták.

Pénteken 10 órától a Fürtös vendéglőben 3 bizottság – Simon Cecília, Béla Zoltán és Pásztor Sándor irányításával – összesen 89 bor- és 27 pálinkamintát kóstolt. A kistermelők 31 borral, a nagyüzemek 58 borral képviseltették magukat, valamint szőlőből és törkölyből készült pálinkák kerültek a poharakba.
A megjelenteket Forrai Ákos alpolgármester, Kornóczi János, a hegyközség elnöke és Lehőcz József, a borrend nagymestere köszöntötte. Főtisztelendő Fekete Szabolcs címzetes apát, plébános atya papi áldásában részesítette a közreműködőket.
A KEVI gimnáziumának tanulói: Minda Szintia, Sendula Judit és Szabó Zsófia a minták felszolgálásában segédkeztek, az önkormányzat dolgozói pedig adminisztrációs feladatokat láttak el.
 
-Hirdetés-

A bírálat eredményeit a díjátadót követően teszik közzé a szervezők, melyre április 29-én (péntek) 19 órától a Városi Múzeumban kerül sor.

Forrás: KecelMédia facebook oldal 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (20 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira