Az NB II-es férfi kézilabda bajnokságban szereplő Kiskőrösi KSK gárdája április 9-én hazai környezetben lépett pályára. A kiskőrösiek a bajnokság 18. fordulójában a nagyatádiakat látták vendégül, akik a mérkőzés előtt a tabellán 1 ponttal többet szerezve álltak a hazai előtt.

-Hirdetés-

A kiskőrösi csapat a találkozón 34-30 (16-18) arányú vereséget szenvedett a Rinyamenti KC SE Nagyatádtól: Petróczi-Kis – Dózsa 5, Ruskó 3, Bezsenyi 1, Wágner 1, Laki Gergő 7, Barna 3. Csere: Laki Gábor (k), Polyák (k), Rohoska, Szentgyörgyi 6, Harangozó 1, Patai, Nagy B., Polereczki 3, Gucsi. 
A két csapat mérkőzésének az volt a tétje, hogy egy kiskőrösi győzelem esetén a hazaiak megelőzhették volna a tabellán a vendégeket. A találkozó lendületes játékkal indult és felváltva vezettek a csapatok néhány góllal. A tavaszi szezonban eddig kiváló teljesítményt nyújtó kiskőrösi kapust Petróczi-Kis Andrást egy kapura tartó lövés a 25. percben fejen találta, ami után már nem tudta folytatni a játékot.

Ekkor egy góllal vezettek a vendégek (13-14) és a hazai hálóőr kiválása jelentősen befolyásolta a mérkőzés további alakulását. A későbbiekben a kiskőrösiek már nem tudtak elég hatékonyan védekezni és támadásban is nagyon sok ziccert és helyzetet kihagytak, több kapufát is lőttek. A sok hibával játszó kiskőrösiek ellen a második félidőben már 7 góllal is vezettek a vendégek (21-28). Az 50. percben a sok szabálytalanságot elkövető nagyatádi Varjas Péter megkapta harmadik kétperces kiállítását is, ami után piros lappal kiállították. A találkozó hajrájára a nagyon küzdő hazaiak visszajöttek a mérkőzésbe és az utolsó 4 percnek kétgólos hátrányból vághattak neki (28-30). A végjátékban a helyzeteiket jobb arányban értékesítő nagyatádiak tudták növelni az előnyüket és négygólos győzelmet arattak.

Szentgyörgyi József

Szentgyörgyi József – Kiskőrösi KSK játékosa:

-Úgy gondolom, hogy a mai mérkőzést nem az ellenfelünk nyerte meg, hanem mi veszítettük el. Nagyon sok kihagyott ziccerünk volt, több kapufát is lőttünk, ami megbosszulta magát. Sokkal több volt ebben a mérkőzésben, mint amit a végeredmény mutat. Mindezek mellett a védekezésünknek sokkal keményebbnek kellett volna lennie és hazai pályán nem lehet megengednünk, hogy 30 gólnál többet szerezzen az ellenfelünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (65 db kép)
MEGOSZTÁS