A Soltvadkerti Evangélikus Templom süvegének felújítási munkálatait kezdte meg ez év tavaszán a gyülekezet. A templomtorony tetején található csillagba 1974-ben, – az előző felújításkor- egy időkapszulát helyeztek el elődeink- olvasható a Soltvadkerti Evangélikus Egyház közösségi oldalán. Virágvasárnapi istentisztelet után került sor ennek doboznak a felbontására.
 
 
 
“Ebben, a 48 évvel ezelőtt lezárt vörösréz dobozkában két tárgyi emléket találtunk, mi, az utókor képviselői.
  • Az egyik, Kruttschnit Antal evangélikus főespereslelkész által írt Isten zarándokai című könyvecske, melyben a soltvadkerti protestáns két testvéregyház hőskorának története olvasható 1932-ig.
  • A másik dokumentumba, Káposzta Lajos esperes, gyülekezetünk akkori lelkésze – leírta milyen felújítási munkálatokat végeztek, kik vettek benne részt, kik voltak gyülekezetünk akkori elöljárói, hány tagot számlált a soltvadkerti evangélikus egyházközösség.

Lelkészünk Homoki Pál esperes tevei szerint a felújítások végeztével mi is elhelyezünk majd egy időkapszulát, melyben tájékoztatjuk utódainkat – többek közt arról, – kik segítették az új vörösréz kupola megvalósulását.”

-Hirdetés-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (5 db kép)
MEGOSZTÁS