2022. április 12-én délután nyuszik lepték el Kiskőrös főterét. Ez bizony nem csalás, nem ámítás, hatalmas nyuszisereg gyűlt össze a központban. Több mint 300 nyuszi érkezett, akik felrántva a nyúlcipőt, kihegyezve a nyuszifület ugrás helyett a kocogást választva tettek egy kört a Petőfi Sándor Művelődési Központtól rajtolva a sétálóutcán át a célig.

Oklevelet és medált kaptak a gyermekek
-Hirdetés-

Ez a kis húsvéti Nyúlcipő családi kocogást már hagyományként a Kiskőrösi Óvodák Egészségünk és környezetünk munkaközössége szervezte az óvoda más munkaközösségeinek a segítségével, erről mesélt a VIRA.HU-nak a munkaközösség-vezetője Weinhardt Krisztina:

„A Kiskőrösi Óvodákban már 2003 óta hagyomány, hogy az Egészségünk és Környezetünk munkaközösség szervezésében összehozzuk a családokat egy közös futás, kocogás erejéig.

A legutóbbi 2019-ben volt, így idén különösen örömmel szerveztük. Mindig valamihez kapcsolódik: volt már tanévindító, tavaszváró, főtéravató alkalomhoz kötve, idén pedig a húsvéthoz kapcsoltuk.

Az óvodavezető Csatlós Erzsébet köszöntője után Weinhardt Krisztina vette át a szót

Fő célunk az egészséges életmód szokásának kialakítása, a mozgás megszerettetése, ötletnyújtás, illetve alkalomteremtés közös családi programhoz, a szabadban végzett közös tevékenységhez.

A mai alkalomra 101 család adta be a nevezési lapot, ez: 164 gyermeket, 142 felnőttet, összesen 306 főt jelent.

Itt ma mindenki tornázott Ősziné Dulai Zsuzsi vezetésével

A program 16:30-kor egy közös zenés bemelegítéssel kezdődött Ősziné Dulai Zsuzsa a Dalospacsirták munkaközösség-vezetőjének irányításával.

Majd elindultak kocogva a családok a Petőfi Sándor Művelődési Központ – Evangélikus imaház – Evangélikus templom- sétáló utca – Áruház – Petőfi szobor – Petőfi Sándor Művelődési Központ célig. Az útvonal néhány pontján az Egészségünk és Környezetünk munkaközösség tagjai segítették a helyes iránytartást.

A Batthyány Óvoda Kisvirág csoportjának résztvevő családjai

A végén minden résztvevő kapott üdítőt a Jona-Drink Kft. felajánlásával, a gyerekek kaptak egy-egy nyakbavaló emblémát, amit Hegedűsné Kaposvári Edit vezetésével, az Ügyes kezek munkaközösség tagjai segítettek elkészíteni.”

A szervezők ezúton is köszönik a Jona-Drink Kft. felajánlását és a családok aktív részvételét!

A megfáradt kis apróságok megérdemelten pihennek

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (62 db kép)
MEGOSZTÁS