Versben égve címmel tartottak versszínházi előadást Soltvadkerten április 12-én, a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtárban. Az eseményt Pájer Ildikó, az intézmény vezetője nyitotta meg.

“Magyarországon 1964 óta ünnepeljük április 11-én, József Attila születésnapján a költészet napját. Itt Soltvadkerten két évvel ezelőtt a cukrászda teraszán ünnepeltünk. Az elmúlt évben pedig a piacon olvastunk fel verseket. Ebben az évben kedves író, költő barátunk, Horányi György előadásában Versben égve című versszínházi előadással szeretnénk tisztelegni József Attila és minden magyar költő előtt. Bízom benne, hogy mindannyian gazdagabban megyünk haza a mai délutánon. Kérem, fogadják nyitott szívvel és szeretettel Horányi Györgyöt!”

Pájer Ildikó
-Hirdetés-

Az este folyamán olyan ismert versek hangzottak el, mint Csokonai Vitéz Mihály: A reményhez, Petőfi Sándor: Szeptember végén, Vörösmarty Mihály: Előszó, Ady Endre: Őrizem a szemed, Juhász Gyula: Anna örök.

József Attila: Mama, Tóth Árpád: Esti sugárkoszorú, Radnóti Miklós: Nem tudhatom, Pilinszky János: Apokrif és Babits Mihály: Jónás könyve 3. rész.

Horány György

A színpad a korabeli bútorokkal, nyugodt, békés derűt árasztott. Horányi György közvetlen, eleven előadásmódja biztosította, hogy akik megtisztelték jelenlétükkel a tartalmas programot, valóban gazdagabban mehettek haza.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS