A Kiskőrösi LC utánpótlás labdarúgó csapatai közül az U16-os gárda a korosztályos megyei bajnokság déli csoportjában szerepel. Az együttes a 14 csapatos bajnokságban 12 mérkőzés lejátszását követően harcban van az első helyért, miután a fiúk 9 győzelem és 2 döntetlen mellett csak 1 vereséget szenvedtek.

A kiskőrösi együttes legutóbb április 14-én hazai környezetben lépett pályára, amikor a Méhecskék SE Kalocsa gárdája ellen 2-2-es (0-0) döntetlent értek el: Grausza – Solymosi, Simon, Rácz, Rohoska (Nilesan), Maska, Kolozsi, Kusztos, Csík, Jáger (Juhász), Vágvölgyi.

-Hirdetés-

A találkozó kiegyenlített küzdelmet hozott és az első félidőben nem született gól. A második játékrészben az 56. percben Simon Kornél szerzett vezetést a kiskőrösieknek (1-0), de egy védelmi hibát kihasználva a 63. percben egyenlítettek a vendégek (1-1). A bekapott gólra újabb találattal válaszolt szinte a középkezdés után a hazai gárda, amikor a 64. percben Kusztos Erik ismét megszerezte a vezetést a kiskőrösieknek (2-1). Nem sokáig örülhettek a hazaiak az előnynek, mert egy perccel később egy újabb védekezésben elkövetett hiba után elkerülhető gólt kaptak (2-2). A találkozó hajrájában elsősorban a küzdelem dominált a pályán és a kevés gólszerzési lehetőségekből már egyik csapat sem tudott újabb találatot elérni.

Bárány Mihály – Kiskőrösi LC edzője:

A bajnokság egyik élcsapatát fogadtuk, de a rangadóra nem a legjobb előjelekkel készültünk. Sajnos az elmúlt két hétben nem játszottunk bajnoki mérkőzést halasztás és egy csapat visszalépése miatt. Hiányzott a lábakból a tétmérkőzés, valamint iskolai elfoglaltságok miatt sem volt olyan az edzéslátogatottság a játékosok részéről, amit elvárnék. A létszámot tekintve nem álltunk rosszul, azonban ez most nem a mi napunk volt és sajnos a végére még talán a döntetlennek is örülhettünk. Az első félidőben mélyen a tudásunk alatti teljesítményt nyújtottunk, szinte értékelhetetlen volt a játékunk. Nagyon bosszant, hogy kétszer is vezetni tudtunk és mindkét alkalommal gyorsan kiegyenlített az ellenfelünk a mi hibáinkat kihasználva. A helyzetek és a játék képe alapján azt kell mondanom, hogy igazságos döntetlen született. A kezünkben van a sorsunk és amennyiben a hátralévő négy rangadónkat a további élcsapatok ellen megnyerjük, akkor nem lehet gondunk. Egyértelmű célunk a bajnoki cím megszerzése és számomra már a második vagy a harmadik hely megszerzése is csalódás lenne.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS