Nagy sikere volt a Nyuladalom húsvétváró délelőttnek április 14-én. Az esemény néhány éves hagyományra nyúlik vissza, melyet a gyermekeknek és családjaiknak szerveznek minden évben a Petőfi Sándor Művelődési Központ munkatásai. 

 

-Hirdetés-

Az előző évben egy újabb hagyománnyal bővült a húsvéti rendezvény. 

A tavalyi évben a veszélyhelyzet miatt a Petőfi téren működő kulturális intézményekkel együtt tojásfát állítottunk annak érdekében, hogy kellemesebbé tegyük a húsvétot a családok számára. Ezt a hagyományt ebben az évben is folytattuk. A Petőfi Sándor Városi Könyvtár, a Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum, illetve a művelődési központ kollektívái elkészítették azokat a tojásokat, amelyek megtalálhatóak a városközpontban elhelyezett Kiskőrös feliratnál – mondta el Szabadi-Maglódi Kitti, a művelődési központ igazgatója. 

A közösségi oldalon meghirdetett ingyenes esemény népszerűségét mutatta, hogy már az első programon is több mint 100-an vettek részt, melyen wc papír gurigából, színes papírból és szalmából színes nyuszikat készítettek. 

A kézműves foglalkozást a Százszorszép Óvónői Bábcsoport interaktív műsora követte, amelyet táncmulatsággal zártak. 

A műsor után a Petőfi téren a legkedveltebb program a tojáskeresés vette kezdetét, mely során Kinder tojás kapszulákat kellett keresniük a gyermekeknek. 

A kézműves foglalkozást és a báb előadást követően elindítottuk a tojáskeresést, amely hosszú évek óta szintén programeleme a Nyuladalomnak. Kindertojás kapszulákat helyeztünk el a Petőfi téren, amely szintén nagy népszerűségnek örvendett, hiszen a „tojásokért” cserébe kiosztott meglepetés mind elfogyott. Nekik egy nyusziba burkolt nyalókával kedveskedtünk – tette hozzá a szervező.

A tojáskeresést követően Nyuszitlon ügyességi versenyre várták a gyerekeket, ami egy három állomásos akadálypálya: húsvéti köntösbe öltöztetett ugróiskola, célba dobás répával, szlalom – fakanálban elhelyezett tojással volt. Őket egy-egy a Magyar Vöröskereszt által felajánlott csokinyuszival lepték meg, 

A délelőtti programok mellett nyuszisimogató is várta a kicsiket, valamint húsvétra hangolódó ablak quiz.

Az esemény megrendezése fontos a művelődési központ munkatársainak, hiszen célkitűzéseik között szerepel a társadalmi felelősségvállalás. 

Azért volt fontos számunkra, hogy idén újra személyes részvétel mellett rendezzük meg ünnepváró délelőttünket, mert fontosnak tartjuk a társadalmi részvételt és felelősségvállalást. Kollégáimmal együtt nagyon szeretjük ezt a kis programot. Olyannyira, hogy már februárban elkezdjük a készülődést erre az alkalomra. Ösztönözzük egymást arra, hogy minél ötletesebben, eseménydúsabban szervezzünk meg ezt az ingyenes alkalmat – tette hozzá Szabadi-Maglódi Kitti.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (167 db kép)
MEGOSZTÁS