2022. április 16-án, nagyszombaton az önkormányzat szervezésében húsvéti kavalkádot rendeztek a gyermekeknek Páhin. Tavaly is hasonló tojáskereséssel kedveskedtek falunk kisebb lakóinak, azonban idén megmutathatták kézműves tehetségüket is a fiatalok.

Szombat délelőtt szinte tolongva álltak a gyerekek a művelődési házban. A kis érdeklődőknek lehetőségük nyílt színezésre, gyöngyfűzésre, tojásfestésre és papírnyuszi készítésre. A szülők sem unatkoztak: sokan beálltak kézműveskedni, vagy esetleg játszani gyermekükkel. A köztes időben -a nagyobbak örömére- lehetett biliárdozni, pingpongozni, illetve csocsózni is.

Kézműveskedés
-Hirdetés-

Délben a szorgos kezeket frissen készült szendvics és üdítő fogadta, ugyanis kellett a csöppségeknek az energia az ezt követő programhoz. Miután mindenki elfogyasztotta ebédjét, kezdődött a tojáskeresés a parkban. Hirtelen az üres parkot vidám gyermekek hada töltötte meg, s mindannyian futottak amerre csak láttak. Minden gyerkőc nagyon ügyes volt, ugyanis senkinél sem maradt üresen a kosár.

Tojáskeresés a parkban

Miután mindenki visszaért a keresésből, kezdődhetett a tojásfa díszítése. Volt, aki krepp papírral és volt, aki tojással dekorált. Minden kis szorgos kéz hozzátett valami színeset, pontosan ettől is lett olyan különleges ez a fa.

Tojásfa díszítés

Ezután ismét bent folytatódott a program. Az idő sajnos nem volt kedvező, azonban csüggedésre nem volt ok: a fiatalokat további játék, illetve zenés-táncos mulatság várta a nap zárásaként, mely végig vidám, önfeledt és boldog hangulatban telt.

A nap zárásaként egy fergeteges buli vette kezdetét
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!

Írta, képek: Petz Odett

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira