A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 20. fordulójában a Kecel FC együttese hazai környezetben lépett pályára. Az együttes április 17-én a küzdelemsorozat élcsapatai közé tartozó Jánoshalmi FC gárdáját fogadta.

A keceli gárda a tabellán elfoglalt helyezésből adódó nagy különbséget eltüntetve nyerte meg a mérkőzést 2-0-ra (1-0): Gerner – Tóth P., Maruska (Hatvani), Doszpod, Sendula P., Velez (Gyenizse), Torma, Sibalin, Brindza, Csáki, Herczeg P.

-Hirdetés-

Az első félidőben kiegyenlített mezőnyjáték folyt a pályán, mely során egyik kapu előtt sem alakult ki komolyabb gólhelyzet. A keceliek szerezték meg a vezetést a 38. percben, amikor Sibalin Dániel két védő között vette át jól a labdát és kapura fordulva mintegy 10 méterről talált a hálóba szép mozdulattal (1-0). Az első félidő vége előtt a hazai hálóőrnek, Gerner Dánielnek kellett bravúrt bemutatni, amikor egy jánoshalmi szabadrúgás után a felső sarokból tornászta ki a labdát. A szünet után nagyobb sebességre kapcsoltak a jánoshalmiak, helyenként nyomasztó mezőnyfölénybe kerültek, de ebből nem tudtak a kapura veszélyesek lenni. A keceliek nagyon jól megszervezték a védekezésüket és kiválóan semlegesítették a jánoshalmiak hosszú labdáit, valamint az előre íveléseiket. Egysíkú és tanácstalan volt a vendégek játéka, a keceliek kontratámadási pedig rendre veszélyt jelentettek. A 84. percben lezárhatta volna a találkozót Sibalin Dániel, de nagy helyzetben a kapufát találta el a labdával. A lefújás előtti utolsó percekben egy gyors hazai ellentámadás végén Sibalin Dániel labdája a jánoshalmi védő kezét érte, amiért a keceliek büntetőhöz jutottak. A tizenegyesnél a jobbra elvetődő vendég kapus mellett Sibalin Dániel a bal sarokba lőtte laposan a labdát (2-0). A keceli csapat ezen a napon hibátlanul védekezett, a játékosok nagyon fegyelmezetten fociztak és mindent alárendeltek a győzelem érdekében, így megérdemelten győztek a mérkőzésen.

Pandúr László – Kecel FC edzője:

– Az előjelek nem sok jót mutattak a mai mérkőzésre, mert a fél csapatra sérülés miatt nem számíthattam és így mindössze két hadra fogható cserejátékos tudott leülni a kispadra. Ezen kívül a csapatoknak meg kellett küzdeniük a játékot sokszor befolyásoló nagy széllel és a rossz talajú pályával is. A tavaszi eredmények tekintetében azonban bizakodóak voltunk, hiszen volt már három győzelem és egy döntetlen mögöttünk. Figyeltük a jánoshalmiak szereplését is, akik a tavasszal nem értek el olyan meggyőző eredményeket, mint a bajnokság első felében, így reménykedtünk abban, hogy meglepetést tudunk okozni. Az első félidőben egy nagyon kiegyenlített játék mellett tudtunk szerencsére vezetést szerezni. A második játékrészben a vendégek voltak fölényben, de ez meddőnek bizonyult, mert a kapunkra kevés veszélyt jelentettek. Mi a kontratáadásokkal próbáltunk veszélyeztetni, melyek során több gólszerzési lehetőségünk is volt. Gratulálok a csapatnak a mai győzelemhez és külön Sibalin Dánielnek, aki újabb két gólt szerezve már 19 találattal vezeti a bajnokság góllövő listáját. Azt ki szeretném hangsúlyozni, hogy a tavaszi szezont az utolsó előtti helyről kezdtük és most már a középmezőny alján vagyunk, melyen szeretnénk a továbbiakban előre lépni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS