Írta: vira

A családon belüli erőszak nem természetes velejárója egy kapcsolatnak. Akit bántalmaztak, annak joga van a segítséghez.

A kórházból érkezett bejelentés a rendőrségre 2022. február 12-én éjjel, mert egy 45 éves nő ellátásra jelentkezett a sürgősségi osztályon. Kiderült, órákkal korábban izsáki otthonukban egy vita hevében a férje tettleg bántalmazta. A 47 éves férfi ököllel ütötte meg a feleségét, akinek eltört az arccsontja.

-Hirdetés-

A nyomozók súlyos testi sértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a bántalmazót, aki a nyomozás során szabadlábon védekezhetett.

Ügyében az eljárást a Kiskőrösi Rendőrkapitányság Izsáki Rendőrőrsének munkatársai befejezték, és a keletkezett iratokat az ügyészségre továbbították.


A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy amennyiben bántalmazás vagy családon belüli erőszak áldozata (akár szóbeli, lelki, fizikai, szexuális vagy gazdasági erőszak), Önnek joga van a segítséghez.

Az alábbiakban azon lehetőségekről olvashat, ahol segítséget kaphat:

Fontos tudni, hogy a rendőrség csak akkor tud hatékonyan fellépni, ha a jogellenes cselekmény a tudomására jut.

A legfontosabb üzenetünk, hogy amennyiben úgy érzi, hogy az Ön vagy hozzátartozója sérelmére bűncselekményt, szabálysértést követnek el, haladéktalanul hívja a rendőrséget a 112-es – ingyenesen hívható – segélyhívó számon, vagy tárcsázza az Országos Kríziskezelő és Információs Telefonszolgálat +36-80-205-520-as krízisvonalát. Ha úgy érzi, hogy azonnali segítséget nem igényel jelenlegi helyzete, de fenyegetve érzi magát, tegyen feljelentést bármelyik rendőrkapitányságon.

A megyei segítő szolgálatok elérhetősége az alábbi linken található: http://www.police.hu/hu/ugyintezes/tavoltartas/bacs-kiskun-megye

 
 
Forrás: police.hu 
Kiemelt kép: illusztráció 
MEGOSZTÁS