Kedden (04.19.) a napsütést gyakran zavarják majd gomolyfelhők, és több tájegységünkön is számítani kell futó záporokra, melyeket helyenként hódara, jégdara is kísérhet, néhol hózápor is előfordulhat, és egy-egy helyen esetleg az ég is megdörrenhet. A változó irányú szél csak záporok, zivatarok környezetében támadhat fel. Délután 7 és 13 fok között alakul a hőmérséklet.

-Hirdetés-

Szerdán (04.20.) napos-gomolyfelhős időre számíthatunk, kezdetben délnyugaton eshet, napközben délen alakulhat ki átmenetileg futó zápor. Az északnyugati szél többfelé megélénkül. Reggelre -3 és +5 fok közé hűl a levegő, délután 10-16 fokra van kilátás.

Csütörtökön (04.21.) az ország nagy részén sok napsütésre számíthatunk, de északkeleten és délnyugaton több felhő lehet az égen. Említésre méltó csapadék nem valószínű. Csak helyenként lehet élénk a légmozgás. Reggel néhol még gyengén fagyhat, délutánra viszont már 14 és 20 fok közé melegszik a levegő.

Péntekre (04.22.) megnövekszik a felhőzet, és több tájegységünkön is számítani kell elszórtan esőre, záporokra. A keleties szél többfelé élénk, helyenként erős lesz. 11-21 fokot mérhetünk, északon lesz hűvösebb.

Szombaton (04.23.) gomolyfelhős időre van kilátás elszórtan egy-egy záporral. 16 és 22 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

A hűvös idő miatt a hidegfrontra érzékenyek körében görcsös panaszok, kopásos eredetű ízületi problémák, fejfájás, alvásproblémák és vérnyomás-ingadozás továbbra is jelentkezhet. Feltámadhat a szél, mely tovább fokozhatja a fejfájásos panaszokat, illetve ingerlékenység, nyugtalanság is előfordulhat.

Felerősödhetnek az asztmások tünetei, nehézlégzés is jelentkezhet.

Megterhelő nap vár a szívbetegekre, rosszullét is előfordulhat.

Alacsony lesz hő- és komfortérzetünk. Öltözzünk rétegesen, nagy lesz a megfázásveszély.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk minél több zöldséget, gyümölcsöt, figyeljünk a megfelelő vitamin-utánpótlásra!

Forrás: idokep.hu/Bayer-Szabó Bea (2022.4.19.,11:40)
Kiemelt kép: illusztráció

MEGOSZTÁS
Írta: vira