A Kiskőrösi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával valósul meg az a 15 foglalkozásból álló úszótanfolyam, amelyben olyan felnőttek vesznek részt, akik nem tudnak még úszni. A foglalkozásokat heti 1-2 alkalommal a Kiskőrösi Rónaszéki Fürdő tanuszodájában tartják.

Az úszóoktató, Pásztor Gyula elmondta, hogy már négy éves hagyománya van a felnőtteknek szóló programnak a városban. Ahogyan az előző években, most is minden szabad helyre volt érdeklődő.

-Hirdetés-

Az úszni nem tudó felnőttek részére évente két alkalommal kerül meghirdetésre a program, melynek április közepén indult az idei első csoportja. A tapasztalatok azt mutatják, hogy egyre több nyugdíjas érzi szükségét annak, hogy megtanuljon úszni, és így kevesebb a „víziszonyos” személy.

A résztvevők minden esetben igen aktívak és bátran, nagy akarással vetik bele magukat a gyakorlatok végrehajtásába. Most 15-en csobbannak a vízbe a program keretén belül, akik számára a foglalkozások minden esetben a parton gimnasztikával, bemelegítéssel kezdődnek. Ezt követően a vízben megtanulják a siklást és az olyan alap gyakorlatokat, amelyek az úszáshoz szükségesek.

Az úszóoktató örömmel mondta el, hogy az utóbbi évek munkájának köszönhetően gyakran találkozik a strandon olyanokkal, akik a program keretében, felnőtt korban tanultak meg úszni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (29 db kép)
MEGOSZTÁS