Bács-Kiskun megye 41 települése, köztük Tázlár is nyertes pályázatot nyújtott be az új pályázati ciklusban. Bán Róbert, a település polgármestere is jelen volt a támogatási dokumentációk ünnepélyes aláírásán a Megyeházán. Az új TOP Plusz programban a település vezetése az energiahatékonyság növelését célozta meg, melyre 43 millió forintot nyertek.

Bán Róbert, Tázlár polgármestere portálunknak elmondta, hogy három önkormányzati tulajdonban álló ingatlan felújítását szeretné a közeljövőben megvalósítani ebből az összegből a település vezetése. Ilyen többek között

a patikával egybeépített szolgálati lakás épülete, az „orvosi” szolgálati lakás és egy – Magyar Falu Program forrásából megvásárolt – ingatlan fejlesztése,

-Hirdetés-

amit majd közösségi célra kíván hasznosítani az önkormányzat. A régi-új ingatlan helyet fog szolgáltatni többek között a citerazenekarnak, az asszonykórusnak és a kézimunka klubnak is. Mint megtudtuk, mind a három ingatlan külső energetikai felújításon fog átesni: teljeskörű szigetelést kapnak az épületek, továbbá új nyílászárókat szerelnek be, és az ingatlanokra napelemet is beépítenek.

A hektikus építőipari árak mellett a polgármester bizakodó:

„ez egy olyan összeg, amiről úgy gondoljuk, hogy az emelkedő árak mentén is garancia arra, hogy végig tudjuk vinni anélkül, hogy plusz forrást kellene bevonnunk”

– tette hozzá Bán Róbert.

Emellett további 2 Magyar Falu Programos pályázatban is reménykednek a településen: a polgármester elmondta, hogy járdafelújítást, valamint bel-és külterületi utak fejlesztése is a megvalósítandó célok között lebeg az önkormányzat szeme előtt. A felsőtelepi temetőhöz sikerült az elmúlt évben egy járdát kialakítani, ezzel is segítve a gyalogos közlekedést.

Emellett a falu középpontjában – az orvosi rendelő és a patika előtt – is már korábban megújult járdaszakaszok vannak, s a felújítást tervezik tovább folytatni -ahogy a források engedik, a település több részén.

Az elképzelések között szerepel a Mátyás király utca elején lévő járda megújítása is -az ottlakók kérésére-, és a polgármester elmondta, hogy nem megoldott a templomhegyre való kijutás sem, s ide is kértünk pályázati forrást a beadott pályázatban. Az útfejlesztési elképzelések tekintetében megtudtuk, hogy a Lázár tóhoz vezető utat is szeretné az önkormányzat megújítani.

Bán Róbert portálunknak kifejtette, hogy az utóbbi 2 pályázat jelenleg várólistán van, ezért még bizakodva várják azok pozitív elbírálását.

MEGOSZTÁS