2022. április 24-én a megyei önkormányzat, Szabadszállás, valamint Kiskunfélegyháza városok képviseletével a kiskőrösi delegáció vezetőjeként Székelyhídra látogatott Domonyi László, Kiskőrös polgármestere az „Intés az őrzőkhöz” mottóval meghirdetett Szent György-napi hagyományőrző programokra.
A helyszínen találkoztak Böjte Csaba ferences-rendi szerzetessel, aki bemutatta a megvalósítás alatt álló nagy álmát, a „Szerelem-ösvényt”. Az ösvényen Petőfi Sándor és Szendrey Júlia szerelmének Székelyhídtól Koltóig tartó útját lehet majd végigkövetni egy párkapcsolati zarándoklaton, amely a fiataloknak a tudatos családalapításhoz nyújt segítséget.
“Szerelem-ösvény”
„Áll Székelyhídon a kilenc oszlop, a Szerelem-ösvény kilenc stációja – mint például az Örök hűség, az Önismeret, a Házasság előtt, vagy a Leánykérés… De készül az ösvény is, a padok már itt vannak, és szépen lassan a virágok, a cserjék, a fák is a helyükre kerülnek… Hiszünk abban, hogy az idelátogatók számára a Szerelem-ösvény útravalóul feltöltődést, hitet, szeretetet, békességet, megértést és nem utolsó sorban megbecsülést fog adni.” – mondta Csaba testvér.
Böjte Csabával végigjárták a “Szerelem-ösvény” már elkészült stációit, közben sok információval gazdagodtak a jelenlévők.
Délelőtt a szerzetes a helyi katolikus templomban szentmisén hirdetett igét. A jeles nap példamondata:

“Szóljon ez a nap a hagyományokról, hazáról, hitről, kitartásról és szerelemről.”

Szentmisén hirdetett igét Böjte Csaba
A hagyományőrző programokon részt vett Jakab István, az országgyűlés alelnöke, valamint Magyar Lóránd és Szabó Ödön parlamenti képviselők is- olvasható Domonyi László közösségi oldalán közzétett képes beszámolóban.
 
Képek: Domonyi László Facebook oldal/ Szekeres Béla és dr. Nagy Gabriella

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
-Hirdetés-
MEGOSZTÁS