Egymillió forintot adományozott a Soltvadkert Városért Közalapítvány számára a DTkH Nonprofit Kft, Életmentő Üveg elnevezésű kampánya keretében, amelyet ezúttal Soltvadkerten rendezett meg a térség hulladékgazdálkodási közszolgáltatója. A háztartásokban feleslegessé vált, ám hasznosítható csomagolási hulladékból a nagyszabású akció során befolyt összeget ismét koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családok támogatására, ez alkalommal is a helyi önkormányzat részére ajánlotta fel a társaság. A pénzadományt Temerini Ferenc polgármester jelenlétében a mai napon nyújtotta át Agatics Roland, a vállalat ügyvezetője a Soltvadkerten megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatón.

-Hirdetés-

A DTkH Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., amelynek fő tulajdonosa Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a klímavédelmi célkitűzések elérését – a fenntarthatóság és a körforgásos gazdaság megteremtését és támogatását tekinti legfőbb küldetésének, egyúttal a társadalmi felelősségvállalást és a környezettudatos szemlélet, például a szelektív hulladékgyűjtés népszerűsítését is kiemelten fontosnak tartja.

Temerini Ferenc polgármester és Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője

Mindezek megvalósítását szolgálja a DTkH Nonprofit Kft. Életmentő Üveg elnevezésű adománygyűjtő kampánya is, amelyet ezúttal Soltvadkerten, vállalatcsoportjának tagjaival – az FBH-NP Nonprofit Kft.-vel, valamint a Kunság-Halas Nonprofit Kft.-vel – közösen rendezett meg a társaság. Magyarország második legnagyobb hulladékgazdálkodási közszolgáltatója eredetileg a 2022. március 28. és április 4. közötti időszakra hirdette meg nagyszabású akcióját, amelyet a hatalmas érdeklődésre való tekintettel, az önkormányzat felkérésére április 10-ig meghosszabbított.

Schauer Tamás, a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője és Temerini Ferenc polgármester 

Kettős célt szolgált ez a mostani kampány. Egyrészt ennek a támogatásnak köszönhetően tudjuk támogatni a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családokat, másrészt  szeretnénk felhívni a figyelmet a hulladékgazdálkodás fontosságára, hiszen a csomagolási hulladék egy nagyon értékes alapanyag” – hangsúlyozta Temerini Ferenc polgármester a Soltvadkerten ma délelőtt megtartott ünnepélyes sajtótájékoztatón.

B-J: Temerini Ferenc polgármester, Agatics Roland a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője, Fontné Fehér Ildikó a Soltvadkert Városért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke 

„Vállalatunk és munkavállalóink közössége egyaránt szívügyének tekinti a társadalmi felelősségvállalást: erre nem pusztán lehetőségként tekintünk, hanem azt valljuk, hogy mindez kötelességünk is. Ennek szellemében szerveztük meg Soltvadkerten is, polgármester úrral karöltve Életmentő Üveg kampányunkat. Szeretném megköszönni mindenkinek, hogy ilyen jelentős aktivitással vettek részt a gyűjtésben, így sikeresen zárhatjuk akciónkat. Valamennyien hozzájárultak ahhoz, hogy városukban is a koronavírus-világjárvány miatt nehéz helyzetbe került családokat támogathassunk” – emelte ki Agatics Roland, a DTkH Nonprofit Kft. ügyvezetője.

A Soltvadkert háztartásaiban felesleges hulladékká lett, a társaság kampánya révén életmentővé vált üvegekből egymillió forint folyt be. A DTkH Nonprofit Kft. pénzadományát a Soltvadkert Városért Közalapítvány számára nyújtotta át Agatics Roland ügyvezető.

A DTkH Nonprofit Kft. pénzadományát a Soltvadkert Városért Közalapítvány számára nyújtotta át Agatics Roland ügyvezető

Az ünnepélyes záróeseményen részt vett Fontné Fehér Ildikó, a Soltvadkert Városért Közalapítvány Kuratóriumának elnöke és Fodorné dr. Schiszler Terézia, aljegyző, a Kuratórium tagja, Schauer Tamás, a Felső-Bácskai Hulladékgazdálkodási Kft. ügyvezetője, valamint Versegi László, a KUNSÁG-HALAS Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.


A DTkH Nonprofit Kft. 2019 szeptemberében indította útjára Életmentő Üveg elnevezésű kampányát, Kecskemét városában. Az adománygyűjtő akcióval a társaság a társadalmi felelősségvállalás mellett a többi között arra szeretné ráirányítani a figyelmet, hogy az üveg – kevesebb energia- és nyersanyag-felhasználással – száz százalékban hasznosítható, mégis az egyik legkisebb arányban visszagyűjtött csomagolási hulladék. Holott újbóli felhasználásával jelentősen csökkenthető az előállítás okozta környezeti terhelés és a szén-dioxid-kibocsátás. A vállalat ugyanakkor azt is tudatosítani kívánja, hogy a környezet megóvása, a hulladékok minél nagyobb arányú szelektív gyűjtése és hasznosítása mindannyiunk közös érdeke és feladata.

Életmentő Üveg kampányának eredményeként a DTkH Nonprofit Kft. 2019-ben három darab félautomata defibrillátort adományozott Kecskemét város intézményei – a Móricz Zsigmond Általános Iskola, a Kadafalvi Általános Iskola, valamint a Piac- és Vásárigazgatóság – számára, majd 2021-ben, a Közösen egy zöldebb Kecskemétért! címet viselő akció végén a társszervezőkkel három darab levegőtisztító készüléket vásárolt a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. részére.

A társaság legutóbb 2021 decembere és 2022 januárja között, Kiskunfélegyházán bonyolította le adománygyűjtő kampányát. A leadott üvegeknek köszönhetően a DTkH Nonprofit Kft. idén február elején összesen egymillió forintot ajánlott fel a Sorsocskák – a Kárpát-medencei Gyermekekért Alapítványon keresztül a Hostyánszki és a Krizsán család számára.

 

Sajtóközlemény
Soltvadkert, 2022. április 26. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (14 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira