A Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület „Kiskőrös Város 50 – Városközpont Túraútvonal és Digitális Séta” címen támogatási kérelmet nyújtott be a Miniszterelnökséghez várostörténeti túraútvonal kialakítására, hangzott el a legutóbbi képviselő-testületi ülésen.
Idén decemberben lesz az 50. évfordulója annak, hogy Kiskőröst várossá nyilvánították. Ennek apropóján született meg a Kiskőrös és Térsége Turisztikai Egyesület részéről az ötlet, hogy egy digitális túraútvonalat valósítsanak meg.
Kép forrása: Kiskőrös város facebook oldala

Szedmák Tamás, alpolgármester az április 27-i testületi ülésen kifejtette: az új városközpont kialakítása során készült el az úgynevezett Petőfi vonal, amely nagyon jó ötlet volt annak idején a tervezők részéről, azonban az időjárás viszontagságai már meglátszanak rajta. Ezért az egyesülettel közösen kidolgoztak egy úgynevezett városközpont túraútvonalat, amely tartalmazza a már meglévő Petőfi vonalnak a közeljövőben felújítandó szakaszait is.

-Hirdetés-

Ennek keretében lecserélésre kerülnek az elkorhadt facsíkok, továbbá több ütemben kihelyezésre kerülnek ismertető táblák a nevezetességek mellett, tette hozzá Szedmák Tamás. Emellett telefonos applikációt is terveznek megvalósítani, amelyben rövid videó részletekben lejátsszák majd az adott látnivalónak, emlékhelynek, érdekességnek a helyi történetét az érdeklődőknek.

Információink szerint a pályázat keretén belül 300 méter hosszúságú várostörténeti túraútvonal kerülne megújításra sárgás árnyalatú térkő lerakásával.

A testületi ülésen elhangzott: a tervezett projektnek az első ütemét sikerül a 4 millió forintos pályázati támogatással elindítani. Az érintett terület Kiskőrös Város Önkormányzatának a tulajdonában áll, így az egyesületnek a beruházás megvalósításához szükséges volt a tulajdonosi hozzájárulásra, amelyet a képviselők egyhangúlag megszavaztak.

MEGOSZTÁS