2022. április 29-én pénteken délelőtt a járás gyermekei gyülekeztek a Kiskőrösi EGYMI tornatermében, hogy aztán pajtásként versengjenek egymással az iskola melletti Szabadidő Parkban. Ugyanis ezen a napsütéses délelőttön rendezték meg a 3. Hajtás Pajtás Sportversenyt az Utazótanári Intézményegység szervezésében.

-Hirdetés-

Ezt a versenyt az integráltan nevelt sajátos nevelési igényű gyermekeknek szervezzük. A rendezvény a maga nemében hiánypótló, mert a többségi iskoláknak is, a szegregált intézményeknek is van saját versenyük, de az integráltan nevelt SNI tanulóknak nincs. Amikor annak idején a Hajtás Pajtás-t létrehoztuk, az volt a célunk, hogy reagáljunk erre a hiányterületre. Ez inkább sportvetélkedő mint sportverseny, mert az élménycentrikus, játékos, szórakoztató jelleg dominál, figyelve az életkori sajátosságokra. A házigazdája és segítője a mai napnak testnevelő tanárunk, Kuti Zoltán.

Viedner Mónika és Kuti Zoltán

Ezzel a vetélkedővel a személyiséget is tudjuk fejleszteni, nemcsak a motoriumot. Az akaraterő, a kitartás is fejlődik. Az összetartás, a csapatszellem dominál, hiszen csapatban dolgoznak. Örvendetes, hogy ki tudtunk menni a Szabadidő Parkba, hiszen más ott az atmoszféra mint itt bent a tornateremben. Lehetőségünk van az immunrendszer erősítésére és a fittségi szint növelésére is ezáltal. Nekünk pedagógusoknak is van hozadéka a mai napnak, méghozzá a kapcsolat. Kapcsolatépítés az integráló pedagógusokkal, együttműködés és konstruktivitás. A mai nap hármas célja: egészségnevelés, tehetséggondozás és az integráció támogatása. Nagy öröm számunkra, hogy a diákok és a pedagógusok nagyon jól éreztek magukat. Már most jelezték, hogy szívesen részt vesznek a következő sportversenyünkön is.

Voltak szurkolók is a versenyen, képünkön a Katica csoport

Hajtás pajtás versenyünknek több támogatója is van, amit ezúton is köszönünk:
Kiskőrösi Tankerületi Központ
Játékkal a Tudásért Alapítvány
Kiskőrösi Bubee  Kft., akik üdítőt ajánlottak fel
Fazekas Légvár, akik a verseny végén minden résztvevő gyereknek és felkészítő pedagógusnak vattacukrot készítettek” – mondta el Viedner Mónika, a Kiskőrösi EGYMI utazótanári intézményegység-vezetője, aki maga is részt vett a versenyen.

A jól megérdemelt vattacukor

Ahogy fentebb írtuk, nem verseny volt, így nem 1-2. helyezettek lettek a csapatok, hanem mindenki nyertes volt valamiben. A következő döntést hozta a szakmai zsűri:

Leglelkesebb csapat – Kisszállás, Sallai István Általános Iskola
Legügyesebb csapat – Rém, Rémi Általános Iskola
Legrátermettebb csapat – Bócsa, Boróka Általános Iskola
Legtalpraesettebb  csapat – Izsák II. Táncsics Mihály Általános Iskola
Leggyorsabb csapat – Kecel, II. János Pál Katolikus Általános Iskola
Legsportszerűbb csapat b – Tabdi, KT Bem József Általános Iskola Tabdi Általános Iskolája
Legeredményesebb csapat – Fülöpszállás, Herpai Vilmos Általános Iskola
Legfürgébb csapat – Izsák I.csapat, Táncsics Mihály Általános Iskola
Legösszetartóbb csapat – Kiskőrös, KEVI Petőfi Sándor Általános Iskola
Legvidámabb csapat – Kiskőrös EGYMI
Legcéltudatosabb csapat – Soltszentimre, KT Bem József Általános Iskola Soltszentimrei Általános Iskolája
Legkitartóbb csapat – Kiskőrös, Bem József Általános Iskola

 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (97 db kép)
MEGOSZTÁS