Április 30-án, reggel 9 órai kezdettel kezdődött meg újra a megszokott keretek között a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Gimnázium ballagási ünnepsége. 

Az alkalmon jelen volt a város polgármestere, Domonyi László, a szülői munkaközösség elnöke, Opauszki Gáborné, az intézmény igazgatótanácsának tagjai, az egyházak képviselői, a városi képviselőtestület tagjai és az iskola jelenlegi és nyugdíjas tanárai, dolgozói.

-Hirdetés-

Az alkalmon közreműködött az iskola zenekara, vezényelt: Gmoser István. A Himnusz eléneklése után Turú Tamás 12.A osztályos tanuló Léhi Magdolna: Menj tovább… című versével búcsúzott, majd Boldoczki Róbert 11.A osztályos tanuló évfolyamtársai nevében búcsúzott elballagó társaitól. 

Folytatásként Koczkás Mirjam 11.B osztályos tanuló, Révész Sándor: Vigyázz a madárra… című dalát énekelte el. 

A ballagók nevében Martin Péter 12.B osztályos tanuló mondta el ünnepi gondolatait. A hagyományokhoz híven, a végzős diákok szalagot kötöttek, majd átadták az iskola zászlaját az itt maradó társaiknak. A zászlót Téglás Vajk 12. C osztályos tanuló adta át a 11. évfolyamosok képviselőinek. 

Szalagot tűzött Kalapos Nóra 12.A, Gucsek Gitta 12.B, Görög Adrien 12. C és Burka Bori 12.D osztályos tanuló.

A zászlóátadás ideje alatt Markó Milda és Opauszki Zsuzsanna 11.A osztályos tanulók működtek közre énekkel. 

Ezt követően Arató Lóránd iskolalelkész is elbúcsúzott a 12. évfolyamosoktól, tanulságos gondolatokat megosztva velük.

Az iskolától búcsúzó 12.B osztályos Ungvári Pálma Draskóczy: Korondi táncok című darabját adta elő, akit zongorán kísért: Pelsőciné Barna Mária, a SZÓLAM Művészeti iskola zongoratanára. 

Őt követően az iskola igazgatónője, Szentgyörgyiné Szlovák Mária mondta el ünnepi beszédét, melynek keretein belül átadták azt a nagyon sok jutalmat, amit az elballagó diákok sok erőfeszítés árán kiérdemeltek példás magatartásuk, tanulmányi- és versenyeredményeik, valamint kimagasló sportteljesítményüknek köszönhetően.

A köszönet jelképeként ajándékot kaptak az intézmény nyugdíjba vonuló munkatársai is, akiknek munkásságát és személyét nagyon szép szavakkal méltatott az iskola igazgatónője.

Az ünnepség zárásaként Mucsi Anita 11.B és Városi Abigél 11. C osztályos tanulók előadásában Máté Péter: Most élsz című dalát adták elő, melyet követően a Szózattal zárult a ballagás. 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (99 db kép)
MEGOSZTÁS