Idén is megtartották a Remény napját a KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolájában. Az ukrán háború kapcsán az alsó tagozat egy videóval készült, amelyben annak a reményüknek adtak hangot, hogy mielőbb véget ér a borzalmas háború Ukrajnában.

-Hirdetés-

 

– Először a tavalyi évben szerveztünk ilyen kezdeményezést, akkor a Jerusalema táncos kihíváshoz csatlakoztak, amit a covid hívott életre, aztán az egész világ erre táncolt. Úgy gondoltuk, hogy idén is szervezünk egy ilyen témanapot egyéb kiegészítő órai anyagokkal, illetve rajzoltunk az érettségizőknek is. Majd jött a háború és ennek kapcsán jutott eszünkbe, hogy csináljunk egy szép békegalambot és mutassuk meg, hogy foglalkozunk ezzel. Mindenkinek azt üzenjük, aki megnézi ezt a kis produkciót: „Legyen béke és nyugalom, ne szenvedjen senki! Élhessük nyugodtan a napjainkat!” – mesélte Grausza Jánosné, tagintézmény-vezető a Kiskőrös TV-nek. 

A teljes VIDEÓ ide kattintva érhető el.  

Forrás: KEVI Petőfi Sándor Általános Iskolája – Kiskőrös

„A mi reménységünk, hogy a béke megmarad országunkban és élhetünk tovább szépséges városunkban, békében, nyugalomban. Ám ezen a napon a reményünk átível az országhatáron: reményünk és imádságunk az, hogy mindazok, akik szenvednek a háború miatt, békére lelnek, megbocsátanak és bocsánatot kérnek, hogy a sebekre gyógyulás vár, több emberélet már nem vész el emberi önzés miatt és az Isten Lelke létrehozza a lehetetlent: megoldást találnak az emberek a nézeteltérésekre fegyverek nélkül. Ahol tudunk segítünk: gyűjtöttünk adományt, eljuttattuk a határhoz, s ezzel a Remény napi videóval szeretnénk kifejezni azt, ami a szívünkben van: Legyen békesség közöttünk mindenkor! Az osztályban, az iskolában, családjainkban, gyülekezeteinkben, városunkban, országunkban s az országok között. Bízzunk és imádkozzunk, hogy sose feledjük a Példabeszédekben bölcs Salamon király szavait: Ne irigyelje szíved a vétkeseket, inkább az URat féld mindennap, mert van még jövendő, és reménységed nem semmisül meg. Péld 23, 17-18” – olvasható az iskola közösségi oldalán. 

 

 

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira