A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokság 22. fordulójában a Kecel FC gárdája hazai környezetben lépett pályára. Az együttes a május 1-jén lejátszott találkozó alkalmával a Lajosmizsei VLC gárdáját látta vendégül.

A keceli csapat végig kiélezett küzdelemben győzte le a lajosmizseieket 1-0-ra (0-0): Gerner – Doszpod, Dendula P., Maruska, Torma, Sibalin (Hatvani), Brindza (Gyenizse), Sendula J., Csáki, Herczeg P. (Velez), Fenyvesi (Tóth P.).

-Hirdetés-

A találkozó kiegyenlített mezőnyjátékot hozott, mely során mindkét csapat sok hibával játszott a támadásvezetések során. Az első nagy helyzet a 9. percben a vendégek előtt adódott, amikor egy gyors kontratámadás végén Kiss László lőtte közelről a kapu fölé a labdát. A 29. percben a keceliek részéről Doszpod Tamás volt veszélyes, de közeli fejese után a labda a felső léc fölött suhant el. A 35. percben a lajosmizsei Tarnóczki Tibor lőtte kapu fölé a labdát nagy helyzetből, majd a hazai oldalon Brindza Tamás szabadrúgása után hagyta el pár centivel a labda a vendég kaput.

Az első félidő végén előbb a keceli Maruska Vitalij nagy erejű lövését ütötte ki a vendégek hálóőre Házi Imre, melyet követően a lajosmizsei Kiss László fejelte tiszta helyzetből a kapu mellé a labdát.

„Egygólos” mérkőzésnek tűnt a találkozó, csak az volt a kérdés, hogy ezt a találatot melyik csapat tudja majd megszerezni.

A szünet után a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, de Tarnóczki László fejese után a labda a kapufáról kifelé pattant. A 74. percben a lajosmizsei Kiss László kapott jó labdát, már csak a kapussal állt szemben, de az utolsó pillanatban szerelni tudták őt a hazai védők. A 76. percben ismét a vendégek előtt adódott gólszerzési lehetőség, de a csereként beálló Halasi Károly a pályára lépése utáni első labdaérintése utáni lövést követően a labda a hazai felső lécet találta el. A 83. percben a keceli Brindza Tamás forgatta be a védőjét a büntetőterületen belül, amikor Bán Róbert buktatta. A szabálytalanság miatt megítélt büntetőnél a labdát a jobb oldalra elvetődő Házi Imre mellett magabiztosan lőtte a kapu bal sarkába Sibalin Dániel (1-0).

A találkozó hajrája lüktető játékot hozott, adódtak még helyzetek mindkét oldalon, de újabb gól nem született, így a keceli csapat örülhetett a győzelemnek a végén.

Pandúr László
Pandúr László – Kecel FC edzője:

-Az elmúlt hetekhez képest most egy bővebb kerettel tudtunk kiállni a mérkőzésre, és több játékos is kisebb sérüléssel lépett pályára. Fontos megemlítenem, hogy a lajosmizseiek igazolták a jó hírüket és a korábbi hetekben nyújtott jó teljesítményüket láthattuk tőlük a mai napon is a pályán. Nagyon szervezett, jó játékot nyújtó ellenféllel találtuk ma szembe magunkat, ami növeli a győzelmünk értékét. Az első félidőben a vendégek álltak közelebb a gólszerzéshez, és két lövésüknél is a kapufa segített ki bennünket. A csapatunk védelme előtt le a kalappal, mert nagyon sokat tettek ma azért, hogy sikeresek legyünk. Sajnos a támadójátékunkba rengeteg pontatlanság volt, amiben az egyéni hibák mellett szerepet játszott a pálya rossz talaja is. Úgy gondolom, hogy a mérkőzés végén mi voltunk a veszélyesebbek kapura és nagyon örülök, hogy a nehéz pillanatokat átélve a tipikus egygólos találkozót mi tudtuk megnyerni.
Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, és szeretnénk a továbbiakban is olyan eredményeket elérni, amellyel akár előrébb is léphetünk még a tabellán.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (15 db kép)
MEGOSZTÁS