A múlt heti Tücsök-koncertet követően – két év kihagyás után -, tegnap délután ismét (vegyes tanszaki) Kakaó-koncertet rendeztek a Kiskőrösi SZÓ-LA-M AMI hangversenytermében, mely többéves hagyomány már az intézményben. Ezúttal a másod-,harmad és negyedéves tanulók mutathatták meg tehetségüket hangszereiken.

-Hirdetés-

Az esemény kezdetén Markóné Csányi Gabriella intézményvezető köszöntötte a megjelenteket, majd a nyitóműsor következett. The rose/ A rózsa címmel hallhattuk azt a kamaraprodukciót, amelynek tagjai: Kertai Márton – trombita, Andriska Máté – trombita, Boldoczki Róbert – harsona, Szentgyörgyi Balázs – harsona, Harsányi Rozina – fuvola, Balázs-Nagy Gabriella – zongora voltak. Felkészítő tanáruk: Boldoczki Róbert.

Ezek a gyerekek hangszerükön már gyakorlottabbak, magasabb szakmai szinten vannak, nehezebb darabokkal készültek a ma estére és szinte kivétel nélkül mindenki játszott már kamarazenét, ami nagyon fontos, hiszen úgy gondolom iskolánk tehetséggondozásának egyik legfontosabb célja, feladata a kamarazenélés kialakítása. A lehető leghamarabb érdemes megismertetni a gyerekekkel, milyen együtt játszani, hogy milyen ereje van egy-egy összjátéknak milyen építően motiváló az együtt zenélés élménye. Erre kiváló lehetőség az, ha már valaki tagja lehet az iskolánkban működő valamelyik zenekarnak, kamaracsoportnak, illetve kisebb korban a tanárral való együtt zenélés. Mindkét koncertünk, a múlt heti is és a mai is a kötelezőnek mondható tanszaki hangversenyeken kívül került megrendezésre. A gyerekek önszántukból dönthettek arról, hogy szeretnének-e többször megmutatkozni, színpadra lépni, bemutatni tudásukat.  Nagy örömmel tapasztaltuk, hogy ilyen sokan döntöttek a szereplés mellett. Őket a zene szeretete és hangszerük szeretete hozta ide ma este. Ezen kívül mindkét alkalom vegyes koncert, ami azt jelenti, hogy szinte az iskolában tanulható összes hangszer látható, hallható az estek folyamán” – mondta Markóné Csányi Gabriella intézményvezető.

Ünneplőbe öltözött az iskola udvara és a hangversenyterem is erre az alkalomra. A színpadi dekorációt a SZÓ-LA-M grafika tanszakán tanuló gyerekek készítettek: Varga Száva, Varga Noa, Kovács Hanna, László Tímea Boglárka és Kormos Áron.  A hangverseny műsorszámait és előadóit ezúttal Sáfár Andrea fuvolatanár konferálta fel.

A Kakaó-koncert végén friss kaláccsal és egy pohár kakaóval látták vendégül a gyerekeket és kísérőiket a SZÓ-LA-M munkatársai.

 

Fotók egy része: Kiskőrösi SZÓLAM AMI

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (112 db kép)
MEGOSZTÁS