A szemetelés sajnos globális szinten jelen van, így Páhin is fellelhető a jelenség. A helyi vadásztársaság 2022. május 7-én szemétszedést rendezett a TeSzedd akció keretein belül.

-Hirdetés-

A reggeli regisztráció után Horváth Lajos, a vadásztársaság elnöke tartott eligazítást. 100 darab zsák (ezekről tudni kell, hogy teljesen környezetbarátok, mivel lebomlanak) került szétosztása az önkéntesek között.

Ezt követően a résztvevők csapatokba szerveződtek, majd mindenki kapott egy területet a község határában, ahová elindultak a hulladékvadászatra. Fő céljuk a háztartási hulladék felkutatása és begyűjtése volt.

A nap eredményeképpen sajnos nemcsak véletlenszerű szemeteléssel találkoztunk, hanem félreeső helyeken rendszeresen illegális lerakókat is találtunk. Ezek GPS koordinátáit feljegyezte a társaság, ahonnan teherautó szállítja el a szemetet a nagy mennyiségre való tekintettel. Talán ez jelentette a legnagyobb kihívást, mivel tele volt bomló háztartási hulladékokkal, illetve állati csontokkal és hát be kell vallani, nem volt kellemes sem látvány, sem szagok tekintetében. Erről a területről gyűlt össze a legtöbb szemét, itt körülbelül 20 darab zsákot sikerült megtölteni. Ezeket utánfutóra rakták, majd bevitték a gyűjtőpontra.

A munka után, egy meleg ebéd várta a résztvevőket. A programon szinte minden korosztály részt vett és szorgoskodott, hogy mind az emberek, mind az állatok egy tisztább környezetben élhessenek.

 

Írta és a képeket készítette: Petz Odett 

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS
Írta: vira