A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatának utánpótlás gárdái közül a serdülők az országos korosztályos bajnokság III. osztályának E csoportjában szerepelnek. Az együttes jó teljesítményt nyújtott végig a bajnokságnak, így a fiúknak az utolsó mérkőzésükön még az első hely megszerzésére is volt esélyük.

Az együttes hazai környezetben játszotta szezonzáró találkozóját május 10-én, amikor a tabella élén velük azonos pontszámmal álló Hőgyészi SC együttesét fogadták. A kiskőrösi együttes a jó erőkből álló vendégektől 35-29 (12-19) arányú vereséget szenvedett: Káldi Tamás (k), Varga Bence, Sipiczki Ádám, Tóth Marcell, Patai Brájen, Vancsik Domán, Nagy András, Fang Krisztián, Majoros Ádám, Dörmő Ádám, Kiss Tóth Bence.

-Hirdetés-

Az első félidőben már komolyabb előnyre tett szert a vendégcsapat a védekezésben és támadásban is sokat hibázó kiskőrösiek ellen. A hangulatra nem lehetett panasz, mert sok szurkoló biztatta a hazaiakat, de népes tábor kísérte el a hőgyészieket is a találkozóra.

A második félidőben tovább tudta növelni előnyét a vendégegyüttes és volt olyan, amikor már 10 góllal is vezettek. A kiskőrösi fiatalok sok helyzetet kihagytak és támadásban több esetben is technikai hibát követtek el. Dörmő Ádám góljai, valamint Káldi Tamás bravúros védései sem tudták visszahozni a mérkőzésbe a csapatot. Ezen a napon a jobb játékerőt képviselő hőgyésziek nyertek magabiztosan és a találkozó végén a vendégek ünnepelhették a bajnoki cím megnyerését. A kiskőrösi együttes a második helyen áll 16 ponttal, a 14 pontos Mecseknádasdiak két hátralévő mérkőzésének eredményeitől a második vagy a harmadik helyen fognak végezni.

Czinkóczki Tibor – Kiskőrösi KSK edzője:

-Nagyon nehéz szezonon vagyunk túl, melynek során számtalan nehézséggel kellett megküzdenünk, hogy becsülettel végig tudjuk játszani a bajnokságot. A járványhelyzet miatt hónapokig nem tudtunk a sportcsarnokban edzeni és mérkőzéseket játszani, amely ismertében erőn felüli volt teljesítményünk. A bajnokságban kialakult viszonyokat jól jellemzi, hogy a járványhelyzet miatt visszalépett a küzdelmektől a Balatonboglár, a Kaposvölgye, a Dunaújváros és a Paks csapata is. Az eredmények alakulása és a sorsolás szeszélye folytán alakult úgy, hogy az utolsó mérkőzésünk döntött a bajnoki címről. A találkozóra nem tudtunk megfelelően felkészülni több ok miatt sem. Egyrészt voltak hiányzóink, az edzéslátogatottság sem volt megfelelő és a teljesítményünket döntően befolyásolta, hogy a visszalépett csapatok miatt legutóbb egy hónapja játszottunk tétmérkőzést. Ilyen előjelek után nem tudtunk megfelelően felpörögni erre a találkozóra, ami sajnos már az első félidőben eldőlt. A fiúknak gratulálok a dobogós hely eléréséhez, amely értékét növeli, hogy a szezon során a felkészülésünket hátráltató tényezőkkel is meg kellett küzdenünk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (52 db kép)
MEGOSZTÁS