A tavaszi jó idő beköszöntével egyre több rendezvényt szerveznek Kiskőrös térségében a helyieknek, a turistáknak, és a kikapcsolódni vágyóknak egyaránt. Mindenki találhat magának szórakozási lehetőséget érdeklődési körének megfelelően egész májusban, legyen szó sportolásról, koncertről, művészetről, táncról vagy színházról. Már csak azt kell eldönteni, hova menjünk. Csokorba szedtük a térség 19. heti programkínálatát.

Május 12. csütörtök:

18:00 órától Boldoczki Róbert rézfúvós növendékeinek hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők a kiskőrösi SZÓ-LA-M Alapfokú Művészeti Iskola hangversenytermében, ami a Tarnowi tér 1. szám alatt található.

-Hirdetés-

19:00 órától Orosz Gyuri önálló estjén az önfeledt nevetésé és jókedvé lesz a főszerep, melyhez vendégelőadóként Redenczki Marcsi is hozzájárul. A Stand Up előadást a Keceli Városi Könyvtár és Művelődési Házban (6237 Kecel, Szabadság tér 17.) tartják. 

Május 13. péntek:

Kiskőrösön, a Petőfi Sándor Városi Könyvtárban könyvtári folyóiratolvasó ünnepélyes átadására várják szeretettel az érdeklődőket délelőtt 10:00 órától, ahol Domonyi László polgármester is tiszteletét teszi.

A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda Énekkarának Tavaszi koncertjét Illésné Márin Éva vezeti, és Schindler Regina kíséri és játszik zongorán. A 16:00 órakor kezdődő koncert a Keceli Szentháromság Templomban (6237 Kecel, Kossuth Lajos u. 1.) lesz hallható. 

A színház szerelmeseinek kedveskedve a Páros Élet című pajzán népi játékokat egy felvonásban, a Bugaci Tanyaszínház előadásában tekinthetik meg a nézők a soltvadkerti Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtár (6230 Soltvadkert, Kossuth utca 10.) megújult színháztermében, 18:00 órai kezdettel.

Május 14. szombat:

Születésnapos, zenés családi hétvégére invitálják a szórakozni vágyókat Soltvadkerten. 1-10 éveseknek légvárral, a nagyobb gyerekeknek és szülőknek hoverboard foglalkozással készülnek a szervezők. A Vadkerti-tónál családi társasjátékozásra lesz lehetőség nagy, szabadtéri társasokkal. Egy igazi születésnapi partiról nem hiányozhat az édesség és a frissítő sem, így a Gyöngyház Kulturális Központ teraszán és a Hősök terén palacsinta és koktélpartit szerveznek. És mi az, ami még nem hiányozhat egy ilyen rendezvényen? Persze, hogy a ZENE és a TÁNC. A színházteremben 18:00 órától hálaadó családi koncerten vehetnek részt az érdeklődők Prazsák László és családja jóvoltából.

A Születésnapos, zenés családi hétvége keretein belül Prazsákné Torday Csilla festmény és üvegékszer kiállítása nyílik Soltvadkerten, a Gyöngyház Kulturális Központ és Könyvtárban délután 15:00 órai kezdettel, “Természet és Természetfölötti” címmel. A kiállítást Lászlóné Takács Ágnes művészettörténész nyitja meg, és közreműködik Prazsák László.

A Sportpályára várják a mozogni vágyókat Tabdin a SportNap keretein belül, ahol délelőtt 10:00 órakor veszi kezdetét a versenyekben bővelkedő izgalmas nap. Íjászat, pingpong, röplabda, tollaslabda, darts, lengőteke, petanque, csocsó és természetesen futball is szerepel a “kínálatban”.

A Kecel Ringen május 14-15-én rendezik meg az országos hírnévnek örvendő Pintér Kupa II. fordulóját, ahova az amatőr Autocross rajongóit várják szeretettel. A kicsiknek mindkét nap légvárral kedveskednek. Haverok, buli, jó hangulat amit ígérnek a szervezők.

A kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum 2021. május 20-a óta történelmi emlékhely, így idén csatlakoztak az Emlékhelyek Napja elnevezésű programsorozathoz. Ezen a napon ingyenes a belépés a látványtárakba és a szlovák tájházba. Továbbá díjmentesen lehet csatlakozni a vezetett sétákhoz is, amik délelőtt 10:00 és délután 15:00 órakor indulnak.

Izsák Város Önkormányzata II. Bográcsol a család elnevezéssel rendez pörkölt főzőversenyt a településen, melynek a fogathajtó pálya (6070 Izsák, Kovács Aladár u.) ad otthont. 

Délután 15:00 órától a Kiskőrösi Református Egyházközség (6200 Kiskőrös, Tomori Pál u. 8.) hálaadó istentiszteletre hívja a híveket és érdeklődőket, ahol megszólal a régi harang az új haranglábon. Az istentiszteleten igét hirdet Bán Béla, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegye esperese.

A Bócsai Boróka Általános Iskola Szülői Munkaközösségének szervezésében Tavaszoló bálon vehetnek részt azok, akik egy jót mulatnának. A vendégeket este 18:00 órától várják a Hungarikum és Civil Közösségi Házba (6235 Bócsa, Kecskeméti út 2.), ahol a műsor és vacsora után hajnalig tartó táncolásra készülnek a szervezők.

Tűzoltóbált szervez a Kecel Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület, melynek a Városi Könyvtár és Művelődési Ház nagyterme ad majd otthont. Vacsorával, tombolával, tánccal és jó hangulattal várják a vendégeket 18:30-tól a helyszínre.

Május 15. vasárnap:

A mozgalmas hétvégét mi sem zárhatná le jobban, mint egy kellemes élő jazzkoncert. A soltvadkerti Szent Korona Cukrászda (6230 Soltvadkert, Kossuth Lajos utca 5.) sétányán a Mátrai Jazz Quartett szólaltatja meg hangszereit művészi módon, és vendégelőadóként Pintér Tibor is a közönség elé lép. Az ingyenes élőzenei koncert délután 16:00 órától csendül fel. 

Délután 18:00 órától Tavaszi Jótékonysági Hangversenyt rendeznek a kiskőrösi Evangélikus templom falai között, ahol a Kiskőrösi Evangélikus Fúvószenekar, a Gospel Sasok Énekegyüttes, és Szokody Anikó zongoraművész mellett a Kiskőrösi származású Csővári Csilla énekművész is elkápráztatja a hallgatóságot tehetségével.

MEGOSZTÁS