A Kiskőrösi KSK férfi kézilabda csapatának utánpótlás gárdái közül az U16-os együttes a korosztályos országos bajnokság II. osztályának keleti csoportjában szerepel. Az együttes a 12 csapatos bajnokság egyik középcsapatának számít, mely legutóbb május 12-én hazai környezetben játszott mérkőzést.

A kiskőrösiek a 24. fordulóban az erős középcsapatnak számító Nyíregyházi SN fiataljait fogadták, akik ellen 27-25-re (12-13) nyertek: Fülöp Félix (k), Lukács Péter (k), Megyeri Ádám 1, Fazekas Ákos, Dörmő Ádám 6, Grausza Ádám, Harangozó Andor 3, Vlcskó Bálint 5, Fábián Roland 2, Erdélyi Attila 1, Döme Csanád 2, Nagy András, Dicsa Márk 7, Vancsik Domán.
A találkozó végig kiélezett küzdelmet és nagy csatát hozott.

-Hirdetés-

Az első félidőben a vendégek nyújtottak valamivel jobb teljesítményt, de a hazai fiatalok vesztett helyzetben sem adták fel.
A második félidőben a döntő pillanatokban a hazaiak voltak a higgadtabbak és végig nagyon koncentráltan, taktikusan kézilabdáztak. Döntő pillanata volt a mérkőzésnek, amikor a második félidő végén 23-22-es állásnál a kiskőrösiek kapusa Fülöp Félix ziccert hárított, az ellentámadásból pedig Erdélyi Attila lőtt gólt. Ezen a napon csapatként működött nagyon jól a kiskőrösi együttes, melyhez helyenként kiváló egyéni teljesítmények is hozzájárultak a sikerhez.

A kiskőrösi gárda két fordulóval a bajnokság vége előtt a 7. helyen áll 17 ponttal.

Harangozó Péter – Kiskőrösi KSK edzője:

-Meg kell dicsérnem a fiúkat, mert talán még sosem tartották be ilyen pontosan a taktikai utasításokat, mint a mai napon. Nagyon sűrű a játékosok programja és az elmúlt bő egy hétben szinte minden nap játszottak bajnoki vagy egyéb mérkőzést, ami fizikálisan is kihívást jelentett. Ma egy nagyon jó játékerőt képviselő Nyíregyházát győztünk le, és ezzel a sikerrel harcban maradtunk a hatodik hely megszerzéséért. Ki szeretném emelni Dörmő Ádám, Vlcskó Bálint és Dicsa Márk teljesítményét, akik vezérei voltak a csapatnak, Fülöp Félix pedig a második félidőben a kapuban mutatott be olyan bravúrokat, amelyek döntően befolyásolták a végeredményt. A csapat tartását mutatja, hogy az első félidő hajrájában kétgólos hátrányba kerültünk, és innen kapaszkodtunk vissza, majd fordítottuk meg a találkozó állását. A végjátékot kétgólos előnnyel várhattuk és ebben a szakaszban nagyon rutinosan, érett kézilabdát bemutatva hoztuk le a találkozót úgy, hogy már nem engedtük ki a kezünkből a győzelmet.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (28 db kép)
MEGOSZTÁS