A Kiskőrösi NKSZSE női kézilabda csapatának utánpótlás gárdái közül a serdülő lányok a korosztályos országos bajnokság III. osztályának J csoportjában szerepelnek. A fiatalok kiváló teljesítményt nyújtanak ebben a szezonban, aminek köszönhetően megvan az esélyük arra, hogy bronzérmet szerezzenek.

Az együttes legutóbb május 13-án lépett pályára, amikor a bajnokság 21. fordulójában a KIKI SKFT együttesét látták vendégül, akik ellen 26-22-re (9-12) nyertek: Vass Lea (k), Madácsi Vivien (k), Barkóczi Nóri 1, Baticz Laura, Benyik Csenge, Csepregi Judit 6, Csóka Larissza, Fazekas Laura 6, Ilia Krisztina 1, Karf Dorka 1, Kollár Csenge 5, Lucza Evelin 2, Náray Flóra, Németh Indira 1, Tóth Kincső 3. A kiskőrösiek ezen a napon a tabella második helyén álló ellenfelüket látták vendégül és kellett a győzelem ahhoz, hogy harcban maradjanak a harmadik helyért vívott küzdelemben. Az első félidőben a hazaiak nagyon idegesen kézilabdáztak és támadásban sok hibát követtek el.

-Hirdetés-

A második félidőben már négy góllal is vezettek a vendégek (10-14) és a vesztett helyzetből nagy akarással és küzdeni tudással jött vissza a mérkőzésbe a hazai gárda. A kiskőrösiek védekezése feljavult és támadásban is eredményesek voltak, aminek köszönhetően 16-16-nál kiegyenlítettek, majd 21-17-es előnyre tettek szert. A játék ezen szakaszában a kiskőrösiek a vendégek támadásban elkövetett hibái után több gólt is szereztek lerohanásból, ami döntően befolyásolta a végeredmény kialakulását.

Az izgalmas utolsó perceket a kiskőrösiek bírták jobban erővel és fejben is, melyet Csepregi Judit találata zárt le, kialakítva ezzel a 26-22-es végeredményt. A kiskőrösi lányok ezzel az eredménnyel jelenleg a harmadik helyen állnak 24 ponttal és még egy mérkőzésük van hátra kalocsai Gézengúz UKC ellen idegenben.

Dózsa Tamás – Kiskőrös NKSZSE edzője:

-Nagyon büszke vagyok a csapatra, mert a lányok mindent megtettek a mai napon a győzelemért. Ki szeretném emelni, hogy többgólos hátrányban sem adtuk fel, visszajöttünk a második félidőben a mérkőzésbe és meg tudtuk fordítani az állást. A jó döntéseket akkor hoztuk, amikor betartották a lányok a taktikai utasításokat és akkor védekezésben, valamint támadásban is hatékonyak voltunk. Nagyon fontos győzelmet arattunk a mai napon, ami a dobogós álmaink eléréséhez kellett. Meg kell említenem, hogy sajnos kevés ilyen kiélezett, jó hangulatú mérkőzést játszunk, ami kiválóan szolgálja a lányok fejlődését. A szurkolók kiváló hangulatot teremtettek és az ő támogatásuk is kellett ahhoz, hogy meg tudjuk nyerni ezt a rangadót.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (49 db kép)
MEGOSZTÁS