A Kiskőrösi KSK NB II-ben szereplő férfi kézilabda csapata az idei szezon utolsó bajnoki mérkőzését május 14-én szombaton, hazai környezetben játszotta. A hazai együttes szeretett volna szépen búcsúzni a szurkolóktól, amelyért lelkesedésben mindent megtettek, de a jó erőkből álló hőgyésziek ezen a napon jobbak voltak.

A kiskőrösi gárda a Hőgyészi SC csapatától 25-21 (8-10) arányú vereséget szenvedett: Petróczi-Kis – Dózsa T., Bezsenyi 5, Polereczki 2, Laki Gergő 4, Barna 4, Ruskó 2. Csere: Laki Gábor (k), Hunyadi, Rohoska 1, Wágner 1, Nagy B. 1, Turi 1, Baranyai, Gucsi.

-Hirdetés-

Nagy csatát hozott a találkozó, amelyen a vendégeknek az ezüstérem megszerzésének lehetősége, a kiskőrösieknek pedig az volt a tét, hogy elkerüljék a tabella utolsó helyét. A találkozóra nagyon felszívta magát a hazai gárda, és jó védőmunkával tették nagyon szorossá az első félidőt. Sajnos a mérkőzés elején a hazai kapusba az egyik védése után belerohant a hőgyésziek játékosa, és a hálóőr úgy lesérült, hogy a továbbiakban nem tudta folytatni a mérkőzést.

A második félidőt a kiskőrösiek kezdték jobban, és a kiváló védekezések után indított gyors támadásoknak köszönhetően a 33. percben megfordították az eredmény állását (12-11). A bajnokság élcsapatai közé tartozó vendégek védekezése helyenként a durvaságot is határolta, melyek megfelelő büntetése több esetben is elmaradt a játékvezetők részéről. A szép játék helyett a küzdelem dominált elsősorban, melyben a fizikálisan erős hőgyésziek voltak a jobbak. A végjátékban a kiskőrösiek több technikai hibát is elkövettek támadásban, melyek után „könnyű” találatokkal jutott többgólos előnyhöz a vendég csapat. Az utolsó perceknek 18-24-ről vágtak neki az együttesek, amikor már a pontszerzésre sem volt esélye a kiskőrösieknek.

A hazai gárda ezzel a vereséggel a 10 csapatos bajnokság utolsó helyén zárt 18 mérkőzésen szerzett 3 győzelemmel, 1 döntetlennel, 14 vereséggel, 451-571-es gólaránnyal, 7 ponttal.

Petróczi-Kis András és Laki Gábor
Petróczi-Kis András – Kiskőrösi KSK csapatkapitánya:

-A heti edzésmunkánk nem úgy alakult most, ahogy elterveztük és sajnos ez a mai mérkőzésen egy jó eredmény eléréshez kevés volt. Mindent szerettünk volna megtenni, hogy az utolsó fordulóban pontot, vagy pontokat szerezzünk, és voltak olyan pillanatai a találkozónak, amikor erre reális esélyünk mutatkozott. A második félidő elején a vezetést is átvettük, azonban utána voltak olyan hibáink, amelyekből gólokat dobott az ellenfelünk, és ahogy múlt az idő úgy lett egyre nagyobb a különbség a két gárda között. Ez a mérkőzés jól jellemezte az egész szezonunkat, hiszen a fontos találkozóinkon mindig alul maradtunk néhány góllal ellenfelünktől. A támadójátékban voltak ma elsősorban hiányosságaink, a szélsőjátékunk nem volt elég hatékony és középen sem tudtuk megtalálni a réseket. Meg kell említenem, hogy az ellenféltől nem számítottunk ilyen kemény, helyenként a durvaságot súroló védekezésre. Nem szeretném a játékvezetőkre fogni a vereséget, de az biztos, hogy a vendégek kemény játékát nem megfelelő mértékben büntették. Fiatal, jó képességű csapatunk van, és úgy gondolom, mindenki nevében elmondhatom, hogy az egész szezont tekintve ettől többre számítottunk.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS