A megyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kecel FC gárdája május 15-én hazai környezetben lépett pályára. Az együttes a bajnokság 24. fordulójában a Bácsalmási PVSE gárdáját fogadta nyárias, meleg időben.

A sok hibával játszó keceli csapat ezen a mérkőzésen 3-0 (0-2) arányú vereséget szenvedett: Gerner – Tóth P. (Gyenizse), Doszpod (Velez), Sendula P., Torma, Sibalin, Brindza, Sendula J., Csáki, Herczeg P., Fenyvesi (Maruska).

-Hirdetés-

Már a mérkőzés elején vezetést szerezhetett volna a bácsalmási együttes, de ziccerben hárítani tudott a hazaiak kapusa Gerner Dániel. Nem sokkal később egy jobb oldali beadás után közelről lőtt a keceli hálóba Harnos Zoltán, azonban lesállás miatt érvénytelenítették a gólt. A legnagyobb hazai helyzet a 9. percben adódott, amikor Brondza Tamás távoli, jobb sarokba tartó lövését hárította bravúrral a vendégek kapusa. A keceliek nagyon sok hibával játszottak, rendre elpasszolták, eladták a náluk lévő labdát, amiből építkezve tudott támadásokat vezetni a bácsalmási együttes. A 19. percben négy védő között vehette át tisztán a labdát a bácsalmási Szádeczky Zalán, és mintegy 12 méterről lőtte a hálóba a játékszert, megszerezve ezzel a vendégeknek a vezetést (0-1). A 27. percben tovább növelte előnyét a vendég gárda, amikor Harnos Zoltán fordult le a védőjéről és lövése után a labda a bal alsó sarokban kötött ki (0-2).

A második félidőben többet támadtak a kecelik, mezőnyfölényben játszottak, de Velez Donát közeli lövésén kívül igazán nagy gólhelyzetet nem tudtak kialakítani. A mérkőzés a 84. percben eldőlt, amikor a kinyíló védelemmel szemben tudott kontratámadást vezetni a bácsalmási csapat, és a végén Harnos Zoltán lőtt úgy gólt, hogy szép mozdulattal átemelte a kapus felett a labdát (0-3).

A keceliek mindhárom góljukat elkerülhető körülmények között kapták, ami mellett mezőnyben nagyon sok hibát követtek el a passzoknál, és a kapura nem sok veszélyt jelentettek.

Pandúr László – Kecel FC szakmai igazgatója:

-Bizakodva álltunk a mérkőzéshez és reménykedtünk abban, hogy egy győzelemmel megerősíthetjük a helyünket a középmezőnyben. Ma elmaradtunk lelkesedésben és játékban is az elvárható teljesítménytől. Nagyon sok volt az eladott labdánk, a bekapott góloknál pedig óriási hibákat követtünk el a védekezésünkben. Nem focizott le a pályáról bennünket a bácsalmási csapat, de szervezettebben játszottak, és a támadások befejezésénél hatékonyabbak voltak. A rossz teljesítményünk mellett ma talán egy kicsit akartban is gyengébbek voltunk a megszokottnál. Fontos megemlítenem, hogy több meghatározó játékosunk sérült, vagy sérülten vállalta a játékot, ami szintén befolyásolja az eredményességünket.
Legközelebb most szerdán megyei kupa találkozón, az elődöntőben várjuk hazai pályán a Kecskeméti LC gárdáját, akik ellen a továbbjutás a célunk, majd a hétvégén a jó formában lévő hartaiak ellen szeretnénk hazai környezetben egy jó eredményt elérni.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (23 db kép)
MEGOSZTÁS