Május 15-én, Cantate vasárnapján színes program várta a gyülekezet tagjait a kiskőrösi evangélikus templomban.

A keresztelő után a KEVI Harangvirág Evangélikus Óvodájának Katica csoportos gyermekei adtak elő harangjátékot, melyet Kovács Márta, Menyhárt Laura és Tiriczné Szabó Szilvia tanítottak be és vezényeltek le.

-Hirdetés-

Pethő-Szűcs Mária az oltár előtti közös éneklésre hívta az istentiszteleten résztvevő gyerekeket. Arató Lóránd, pedig az Új hálaének című ifjúsági éneket tanította meg több szólamban gitáros kísérettel.

A családi istentiszteleteken gyakran a Suba család tagjai szolgálnak a templomban. A kivetítőnél Suba Dániel, a zongoránál Suba Marcell és a gitárnál a fiúk édesapja, Suba Sándor. De szívesen várják a zenélni tudó hívőket, hogy belekapcsolódjanak a közös zenélésbe.

Az igét Luptákné Hanvay Mária hirdette a 96. zsoltár alapján, melynek üzenete a Cantate vasárnap lényege. Háromszor is felszólítja hallgatóságát az ismeretlen zsoltáros: Énekeljünk! Ezután Suba Marcell előadásában hallgattunk meg egy zongoradarabot.

A záróimádság keretében imádkoztak Breznyán Attila és Gergő gyógyulásáért, és felhívták a figyelmet az irányított véradás lehetőségére.

Különösen kedves momentuma volt az istentiszteletnek, ahogy a Miatyánk az óvodások lelkes hangján szólalt meg a templomban. Vidám, határozottan csengő szavaik koronázták meg az ünnepi alkalmat. A szokásoknak megfelelően a híd előtt szeretetvendégség zárta a délelőttöt.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (125 db kép)
MEGOSZTÁS